'Aşk Hormonu' kalp hastalıklarının tedavisinde kullanılabilecek
Bilim insanları, zebra balıkları üzerinde yaptıkları deneyle halk arasında 'Aşk Hormonu' olarak bilinen oksitosinin kalp rahatsızlıklarını giderebileceğini keşfetti.
Artı Gerçek - Halk arasında ‘Aşk Hormonu’ olarak adlandırılan oksitosin hormonunun kardiyomiyositlerin yenilenmesine yardımcı olduğu keşfedildi.
Zebra balığı ve insan hücreleri üzerinde yapılan deneylerin sonucunda bilim insanları, beyin tarafından üretilen oksitosin hormonunun teoride kalp krizi gibi kalp rahatsızlıklarını tedavi edebileceğini öngörüyor.
Oksitosin aşkla doğrudan ilişkilendirilse de doğum, emzirme, cinsellik, sosyal bağlanma gibi durumlarla ilişkisinin yanında vücutta kardiyovasküler sistemi korumak gibi birçok işlevi de üstleniyor.
Webtekno'da yer alan habere göre bilim insanları, zebra balıkları üzerinde yaptıkları deneylerde dışarıdan oksitosin enjekte ederek kalp rahatsızlıklarının giderilebileceğini keşfettiler. Zebra balığında oksitosin, kalbin kasılmalarına güç veren kas hücreleri olan yaralı ve ölü kardiyomiyositlerin yenilenmesine yardımcı oldu.
İnsan hücrelerinde yapılan deneylerden elde edilen erken sonuçlarda ise oksitosinin doğru zamanlama ve dozla verilirse insanlarda da benzer etkileri gösterebileceği görüldü.
Gelecekte 'aşk hormonu' enjeksiyonu kalp rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılabilir. (Kaynak)