ABD basını: Trump, İran'a pazar sabahı saldırı emri verebilir
ABD basını Donald Trump'ın pazar sabahı İran'a saldırı emri verebileceğini iddia etti. Trump, "Umarım bir anlaşma yapabiliriz. Anlaşma yaparsak bu iyi olur; anlaşma yapamazsak neler olacağını göreceğiz" dedi.
Artı Gerçek- ABD, İran'a olası bir saldırı için Ortadoğu'daki askeri varlığını artırmaya, Başkan Donald Trump da Tahran'a yönelik tehditlerine devam ederken, Amerikan basınından çarpıcı bir iddia geldi.
ABD merkezli haber platformu Drop Site'ın ismini açıklamadığı kaynaklara dayandırdığı bilgiye göre, Trump'ın, en erken pazar sabahı İran'a yönelik bir saldırı emri verebileceği öne sürüldü. ABD yönetiminin söz konusu saldırıya hazırlık amacıyla bölgede bulunan bir müttefikini bilgilendirdiği de iddialar arasında yer aldı.
Saldırının temel hedefinin ise İran'da rejim değişikliği olduğu belirtildi.
TRUMP: ANLAŞMA YAPAMAZSAK NELER OLACAĞINI GÖRECEĞİZ
Beyaz Saray'daki bir başkanlık kararnamesi imza töreninde, İran'a ilişkin gündemi değerlendiren Trump, "Şu anda İran'a çok fazla sayıda gemi gönderiyoruz. Umarım bir anlaşma yapabiliriz. Anlaşma yaparsak bu iyi olur. Anlaşma yapamazsak neler olacağını göreceğiz" ifadesini kullandı.
Trump ayrıca, İran'a doğru ilerleyen Amerikan filosunun Venezuela için Karayipler'e gönderdiklerinden daha büyük olduğunu da sözlerine ekledi.
'ANLAŞMA İÇİN SON TARİHİ SADECE İRAN BİLİYOR'
Trump, Tahran yönetiminin anlaşmaya yanaştığını ancak bunun için kesin bir son tarih açıklamayacağını dile getirdi. Basın mensuplarının, "İran'a anlaşmaya varılması için bir son tarih veriyor musunuz?" sorusuna yanıt veren Trump, "Bunu sadece onlar biliyor" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)
Tahran–Ankara hattında yoğun diplomasi: Erakçi, Fidan ile; Erdoğan ise Pezeşkiyan ile görüştüDünya
Trump'tan İran'a: Zaman daralıyor, anlaşma yapınDünya
Hakan Fidan: İran'a saldırmak, savaşı yeniden başlatmak yanlışDünya
İran Hükümet Sözcüsü: Savaşa tam hazırlık halindeyizDünya