Avrupa İlaç Ajansı'ndan çağrı: Delta varyantına karşı iki doz aşı olunmalı
Avrupa İlaç Ajansı (EMA) Covid-19 aşılarının Delta varyantına karşı koruma sağlayabilmesi için Covid-19 aşısının iki dozunun da yaptırılması gerektiğini vurguladı.
![Avrupa İlaç Ajansı'ndan çağrı: Delta varyantına karşı iki doz aşı olunmalı](https://i.artigercek.com/2/1280/720/storage/old/news/148848.jpg)
Avrupa Birliği çapında aşılama kampanyasının hızlanmasına rağmen yeni vaka satısında artış görüldüğüne dikkat çeken Avrupa İlaç Ajansı'ndan (EMA) yapılan açıklamada "Ön çalışmalar Covid-19 aşılarının iki dozunun Delta varyantına karşı yeterli koruma sağladığını gösteriyor" denildi.
Euronews'de yer alan habere göre, EMA, ülkelere Delta varyantının etkisinin kontrol altına alınması için aşılama programlarını hızlandırma çağrısı yaptı. ECDC, ağustos sonuna kadar Delta varyantının AB'deki türlerin yüzde 90'ını oluşturacağı konusunda uyardı.
Aşılamanın hızlandırılması çağrısı yapan ECDC, söz konusu varyantın toplum içinde yayılmasını önlemek için maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulmasını tavsiye etti.
EMA da yaptığı yazılı açıklamada "Virüse karşı en üst düzeyde korumadan yararlanmak için ürün bilgileri doğrultusunda önerilen aşılama sürecine uyulması hayati önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı.
EMA, iki dozunu onayladığı aşıların Pfizer/BioNTech, Moderna ve AstraZeneca olduğunu yineledi.
Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ne göre, ağustos ayının sonunda Coronavirus vakalarının yüzde 90'ı Delta varyantı olacak. Araştırmalar, bu varyantın yüzde 40-60 arasında daha bulaşıcı olduğunu gösterdi.