Avustralya'nın en büyük sağlık sigortası şirketi hacklendi, kürtaj dosyaları sızdırıldı
Avustralya'nın en büyük sigorta şirketini hackleyen korsanlar 10 milyon dolarlık fidye taleplerinin reddedilmesinin ardından yeni bilgiler sızdırdı. Bu kez poliçe sahiplerinin kürtajla ilgili sağlık verileri yayınlandı.
Artı Gerçek - Avustralya'nın en büyük özel sağlık sigortası şirketi Medibank'ı hackleyen bilgisayar korsanları poliçe sahiplerine ait yeni bilgiler sızdırdı.
Geçen ay gerçekleşen veri hırsızlığının ardından bilgisayar korsanları çaldıkları 9,7 milyon kişinin bilgileri karşılığında kişi başı yaklaşık 1 dolar olmak üzere toplamda 10 milyon dolar (yaklaşık 186 milyon Türk lirası) fidye istemişti.
Avustralya hükümetinin de desteğiyle Medibank, 10 milyon dolarlık fidye talebini reddetmiş, bazı siber güvenlik uzmanlarında Rusya bağlantılı olduğu öne sürülen korsanlar bu hafta sigorta poliçesi sahiplerinin sağlık hizmetleri geçmişlerinin yanı sıra isimlerini, adreslerini, doğum tarihlerini ve kimlik numarlarının yer aldığı kişisel bilgilerini Dark Web üzerinde yayınlamıştı.
Son olarak perşembe günü (bugün) korsanlar Dark Web üzerindeki forumda poliçe sahiplerinin kürtajlıkla ilgili sağlık verilerini içeren yeni bir dosya yayınladı.
Medibank CEO'su David Koczkaro veri sızıntısının kişilerin sağlık hizmetleri almasını engelleyebileceğini açıklayarak "Bu verilerin ardından gerçek insanlar var, verilerinin başkaları tarafından kötüye kullanımı bu kişileri sağlık hizmeti almaktan vazgeçirebilir" dedi.
DOLANDIRICILAR BİLGİLERİ SIZANLARI HEDEF ALMAYA BAŞLADI
BBC'nin haberine göre veri sızıntılarının ardından dolandırıcılar bazı Avustralya vatandaşlarını hedef alamaya da başladı.
Bunlardan biri de kısa süre önce geçirdiği kalp krizi sonrası iyileşme süreci devam eden eski tenis şampiyonu Todd Woodbridge oldu.
Avustralya basınına konuşan Woodbridge "Medibank'taki durumla ilgili dolandırılmak istenenlerden biri de sanırım benim, ben de şirketin bir müşterisiydim" dedi.
Medibank ilk sızıntıların ardından özür dilemiş, Avustralya Başbakanı Anthony Albanese kendisinin de şirketin müşterisi olduğunu açıklamıştı.
Eylül ayında Avustralya'nın en büyük ikinci telekomünikasyon şirketi Optus da siber saldırıya uğramış, yaklaşık 10 milyon müşterinin kişisel verileri çalınmıştı. (DIŞ HABERLER)
'Ali'nin Adaleti', İran devlet televizyonunu hackledi
Apple'dan kullanıcılarına güvenlik açığı uyarısı: Hackerlar cihazlarınızı ele geçirebilir
İran'da siber tehditler nedeniyle bankacılık sistemine erişim engellendi