Bafil Talabanî: Êzidîlerin topraklarına dönüşüne destek vereceğiz

Cema Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan YNK Lideri Bafil Talabanî, "Êzidî halkının kendi topraklarına onurlu ve güvenli bir biçimde dönüşünün sağlanması için gereken tüm desteği vermeye hazırız” dedi.

Bafil Talabanî: Êzidîlerin topraklarına dönüşüne destek vereceğiz

Artı Gerçek- YNK Lideri Bafil Talabanî, Êzidî halkının en önemli bayramlarından biri olan Cema Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bafil Talabanî mesajında, “Êzidîlerin haklarını korumaya ve desteklemeye devam edeceğiz. Şengal’in durumunun iyileştirilmesi, Êzidî halkının kendi topraklarına onurlu ve güvenli bir biçimde dönüşünün sağlanması için gereken tüm desteği vermeye hazırız” ifadelerine yer verdi.

Êzidî halkına destek olmayı bir görev olarak gördüklerini söyleyen Talabanî, Şengal’in tarihsel, kültürel ve toplumsal kimliğinin korunması gerektiğine dikkat çekti.

Her yıl 6 Ekim’de kutlanan Cema Bayramı, bu yıl da binlerce Êzidî tarafından kutsal mekân olan Laleş’te kutlanıyor.

ezidiler bayram Bafıl Talabani mesaj Şengal