Barınaktan kurtarılmasaydı 2010'da 'uyutulacaktı': Dogecoin'in simgesi Kabosu 18 yaşında öldü

Barınaktan kurtarılmasaydı 2010'da 'uyutulacaktı': Dogecoin'in simgesi Kabosu 18 yaşında öldü
Kripto para Dogecoin'in yüzü olan olan dişi köpek Kabosu, yaklaşık 18 yaşında öldü. 2010 yılında bir barınaktan sahiplenilen Kabosu, dünyanın en tanınmış köpeğiydi.

Artı Gerçek - Dünyanın en bilinen kripto paralarından Dogecoin'in simgesi ve bir internet fenomeni olan shiba inu cinsi dişi köpek Kabosu, yaklaşık 18 yaşında öldü. İki senedir lösemi tedavisi gören Kabosu için pazar günü Japonya'da bir veda töreni düzenlenecek.

Sahibi Atsuko Sato, Kabosu'yu 2010 yılında bir barınaktan sahiplenmişti. Sato, köpeği sahiplenmeydi barınakta öldürüleceğini söylemişti. Kabosu'yu evine almasından iki yıl sonra çektiği fotoğraf ise küresel bir fenomene dönüştü.

Shiba inu cinsi köpeğin koltukta başını hafifçe yan yatırıp patilerini kavuşturduğu fotoğraf, Dogecoin'in simgesi haline geldi.

kabosu.jpg

Kabosu'nun verdiği poz sosyal medya kullanıcıları arasında da popüler oldu; köpek kısa sürede bir internet fenomenine dönüştü. Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın Dogecoin'in reklamını yapmasıyla, Kabosu dünya çapında tanındı. Bu süreçte Dogecoin'in hacmi de 18 milyar dolara yükseldi.

Ünlü fotoğraf da, Kabosu'nun bir markaya dönüşmesi sonrasında NFT olarak 4 milyon dolara satılmıştı.

Sahibi, Kabosu'nun ölüm haberini internet blogundan yaptığı paylaşımla duyurdu. "Ben ona sarılırken sanki uyuyormuş gibi sessizce vefat etti" diyen Atsuko Sato, "Bence Kabosu dünyanın en mutlu köpeğiydi. Ben de en mutlu köpek sahibiydim" dedi.

Sato, yakın zamanda Tokyo'nun doğusundaki evinden verdiği bir söyleşide, Kabosu'nun 2022 sonunda lösemiye ve bir karaciğer hastalığına yakalandığını açıklamış, "dünya çapındaki hayranlarından gelen duaların görünmez gücü ile hayatta kaldığı" yorumunu yapmıştı.

Barınaktan sahiplenildiği için Kabosu’nun gerçek doğum tarihi bilinmiyordu. Sato'ya göreyse ünlü köpek, yaklaşık 18 yaşındaydı. (DIŞ HABERLER)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar