Danimarka Başbakanı: Türkiye çıkmaz yolda

Rasmussen, Erdoğan’ın ‘PKK destekçisi’ ilan ettiği AGİT gözlemcisi milletvekiline sahip çıkarak Türkiye’nin çıkmaz yola girdiğini görmesi gerektiğini söyledi.

Danimarka Başbakanı: Türkiye çıkmaz yolda

DANİMARKA - Danimarka Başbakanı Lars Løkke Rasmussen, Erdoğan'ın AGİT gözlemcisi olarak Referandum oylamalarını takip eden Danimarka Enhedslisten milletvekili Nikolaj Villumsen hakkında sarf ettiği sözlerin kabul edilemez olduğunu ifade etti

Rasmussen, facebook sayfasından yaptığı paylaşımda şunları ifade etti:

"Danimarkalı parlamento üyeleri terör destekçisi olarak ilan edilemezler, hele bu kişiler bir halkoylamasının kuralına uygun gerçekleşip gerçekleşmediğini, demokratik prensiplerin yerine getirilip getirilmediğini, hile yapılıp yapılmadığını kontrol etmek için çalışıyorlarsa.

Bence Türk cumhurbaşkanı, Danimarka'lı bir politikacıya sözlü saldırıda bulunarak makamını kötüye kullanmıştır. Bu sözlü tepki uygun olmamıştır. Demokrasimiz ve demokratik süreçlerimiz için çalışanları korumalı, açık kamera karşısında hedef göstermemeliyiz. Erdoğan’ın bu saldırısı Türkiye’nin ters yönde, Avrupa değerlerinden uzaklaşarak ilerlediğini gösteren bir başka örnektir. Çok acıklı bir durum. Umarım en kısa zamanda Türkiye çıkmaz sokağa girdiğini kabul eder." (ARTI GERÇEK)