Erdoğan'ın renklerle imtihanı: 'LGBT'ci liderlerle ne yapılmak isteniyor?'

Erdoğan'ın renklerle imtihanı: 'LGBT'ci liderlerle ne yapılmak isteniyor?'
Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gazetecilerle görüşmesinde BM 78. Genel Kurulu için bulunduğu sırada binadaki 'LGBT renklerinden' rahatsız olduğunu söyledi. Oysa süslemeler BM'nin "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri"ni simgeliyordu.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan perşembe günü yaptığı açıklamada, bu hafta "Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini" destekleyen parlak renklerle dekore edilen Birleşmiş Milletler'de "LGBT renklerinin" kullanılmasından rahatsız olduğunu söyledi. BM 78. Genel Kurulu vesilesiyle bulunduğu New York'taki "Türk Evi"nde habercilerle yaptığı toplantıda Erdoğan AA'nın haberine göre Erdoğan, Türkiye'de merkezinde "aile"nin yer aldığı bir "anayasa değişikliği" hazırlığı içinde olduklarını söyleyerek "Şu anda dünyada aile kurumu büyük önem arz ediyor. Amerika aslında aile kurumu noktasında tartışmaların çok ciddi boyutlara ulaştığı bir ülke konumunda" dedi.

'AİLE KURUMUNU ANAYASAL GÜVENCE ALTINA ALMAYA KARARLIYIZ'

Cumhurbaşkanı "Bunun en etkin adımını Meclis açıldığında gündeme getirmeyi planladığımız anayasa değişikliğiyle atacağız. Aile kurumunu anayasal güvence altına almakta kararlıyız. Aileyi korumak, Türkiye'yi korumaktır, vatanı korumaktır. Bu sorunla ülkemizde en etkin biçimde mücadele edeceğiz" dedi. "Sapkın akımlar"a meydan okuyan Erdoğan "Ancak uluslararası zeminde bu mücadelede işbirliklerine hazırız. Sapkın akımlarla mücadele konusunda el ele verip toplumlarımızı zehirlemeye çalışan, aile yapısını temelden dinamitleyen, geleceğimizi karartmaya göz dikmiş odaklarla mücadele edecek gücümüz var." dedi.

'DÜNYADA KAÇ LGBT'Cİ VAR?'

Açıklamasında BM'nin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile ilişkili 17 farklı renkle donatılan binadaki renkelerinin LGBTİ+'ların Pride (Onur) renkleriyle karıştıran Erdoğan, "Beni en çok rahatsız eden konulardan biri Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na girerken merdivenlerde ve diğer yerlerde LGBT renklerini görmeniz. Burayla ne yapılmak istendiği önem arz ediyor. Şu anda liderlerden bir tanesi LGBT'ci bir diğer lider LGBT'ye karşı, böyle bir durum var. Ne yapılmak isteniyor?" diye sordu.

Açıklamasının bir bölümünde LGBTİ+ topluluğu üyelerini "sapkınlar" olarak niteleyen ve bu yılki seçim kampanyası sırasında söylemini özellikle sertleştiren Erdoğan, "Şahsen Genel Sekreterle fırsat bulup, şu anda dünyada ne kadar LGBT'ci var olduğunu konuşmak istediğini" söyleyen Erdoğan anlattı ve "Bu basamaklarda onların ne kadar hakkı varsa, LGBT'ye karşı olanların da bu denli var. Çünkü bu bir insani mesele ve buradan rahatsız olanların olduğunu da bilmek lazım" dedi.

Erdoğan habercilerle görüşmesinde "Bunun en etkin adımını Meclis açıldığında gündeme getirmeyi planladığımız anayasa değişikliğiyle atacağız. Aile kurumunu anayasal güvence altına almakta kararlıyız. Aileyi korumak, Türkiye'yi korumaktır, vatanı korumaktır. Bu sorunla ülkemizde en etkin biçimde mücadele edeceğiz." dedi.

BM DİPLOMATLARI 'KARIŞTIRMIŞ OLABİLİR' DEDİ

Reuters'ın haberine göre bazı BM diplomatları Erdoğan'ın "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri "ile ilişkilendirilen ve bu hafta başında düzenlenen bir zirve için BM merkezinin merdivenleri de dahil olmak üzere bazı bölümlerini süsleyen 17 farklı rengi LGBTİ+ haklarıyla ilişkilendirilen Pride (Onur) gökkuşağı renkleriyle "karıştırmış olabileceğini" söyledi. Guterres'in, esasen LGBTİ+ haklarını yüksek sesle desteklemesi ve ayrımcılık karşıtı bir söylemi benimsemesine karşın BM genel merkezinde gökkuşağı renkleriyle düzenlenmiş süslemeler bulunmadığı hatırlatıldı. Guterres'in sözcüsü, Erdoğan'ın sözlerine ilişkin yorum talebini yanıtsız bıraktı.

2015'te dünya liderlerince kabul edilen ve 2030'a kadar gerçekleştirilmesi hedeflenen 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi, açlığın, aşırı yoksulluğun ortadan kaldırılmasını, iklim değişikliği ve eşitsizlikle mücadeleyi ve cinsiyet eşitliğini teşvik etmeyi içeren küresel bir "yapılması gerekenler" listesi oluşturuyor. Türkiye'de eşcinsellik suç olmamasına karşın, LGBTİ+'lara yönelik yaygın düşmanlık var ve Onur Yürüyüşü üzerindeki polis baskıları yıllar içinde daha da sertleşti. (DIŞ HABERLER)

Öne Çıkanlar