Irak, Colani’ye Arap Zirvesi için resmi davet gönderdi
Irak, 17 Mayıs’ta Bağdat’ta düzenlenecek Arap Zirvesi’ne Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Muhammed Colani’yi davet etti.

Artı Gerçek - Irak Kültür, Turizm ve Tarihi Eserler Bakanı Ahmed Fekak el-Bedrani, Suriye geçici Hükümet Başkanı Muhammed Colani’ye (Ahmed el-Şara), 17 Mayıs’ta Bağdat’ta düzenlenecek Arap Zirvesi’ne katılması için resmi davet mektubunu iletti.
Irak devlet medyasına (INA) konuşan Bakan Bedrani, “Suriye Hükümet Başkanı Ahmed el-Şara’ya, 17 Mayıs’ta Bağdat’ta yapılacak Arap Zirvesi’ne katılması için resmi davetimizi ilettik” dedi. Suriye devlet medyası SANA da daveti doğruladı.
17 Mayıs’ta Bağdat’ta düzenlenecek olan 34. Arap Zirvesi’ne 22 üye ülkenin temsilcilerinin katılması bekleniyor.
Zirvenin gündeminde Filistin, Lübnan, Suriye ve Libya’daki gelişmelerin yanı sıra su güvenliği, enerji iş birliği ve Gazze’nin yeniden inşası gibi bölgesel meseleler olacağı belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)