İsrail Gazze saldırılarını genişletme kararı aldı
İsrail hükümeti Gazze'ye yönelik saldırıları artırma kararı aldı. İsrail basınına göre ordu faaliyetlerini yoğunlaştırmadan önce ABD Başkanı Trump'ın gelecek hafta başlayacak Ortadoğu turunu tamamlamasını bekleyecek.

Artı Gerçek - İsrail kamu yayın kuruluşu bugün, İsrail Güvenlik Kabinesi'nin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını kademeli olarak genişletmeyi kabul ettiğini bildirdi.
İsrail kamu yayıncısı Kan, kararın Başbakanı Benyamin Netanyahu başkanlığında toplanan güvenlik kabinesinde alındığını aktardı.
Toplantı öncesinde X hesabından paylaştığı video mesajda Netanyahu, kabine üyeleri ile Gazze savaşının "yeni aşamasını" konuşacaklarını söyledi.
Times of Israel’de yer alan habere göre ise planın ABD Başkanı Donald Trump'un önümüzdeki hafta bölgeye yapacağı ziyaretin ardından uygulanması bekleniyor. Habere göre, aynı zamanda Hamas ile ateşkes sağlanması ve rehine anlaşmasına varılması için çabaların yoğunlaştırılacağı belirtiliyor.
Karar, İsrail ordusunun on binlerce yedek askeri göreve çağırmasından günler sonra geldi. Ordudan yapılan açıklamada, "Hamas'ı yenmek ve insanlarımızı (rehineler) eve getirmek için baskıyı artırıyoruz" denilmişti.
İsrail, iki ay süren ateşkesin ardından Mart ayında yeniden saldırılara başlamıştı.
Gazeteye göre, güvenlik kabinesi ayrıca Gazze'ye yardımların yeniden başlatılması için bir planı onayladı. Bu plan, Hamas'ın yardımları kendi militanlarına aktarmasını önlemek için dağıtım sisteminin yeniden düzenlenmesini öngörüyor. İki aydan fazla süredir İsrail, yaklaşık iki milyon Filistinlinin yaşadığı abluka altındaki bölgeye yardım girişine izin vermedi, bu da İsrail'in açlığı bir silah olarak kullandığı iddialarını gündeme getirdi. (DIŞ HABERLER)