İsrail, Greta Thunberg ve 164 aktivisti sınır dışı edecek

Küresel Sumud Filosu ile Gazze'ye insani yardım götürmek isteyen Greta Thunberg ve 164 aktivistin bugün sınır dışı edilerek Yunanistan'a gönderileceği açıklandı.

İsrail, Greta Thunberg ve 164 aktivisti sınır dışı edecek

Artı Gerçek- İsrail basını, Küresel Sumud Filosu ile Gazze'ye yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan ekipte bulunan İsveçli aktivist Thunberg ve 164 aktivistin bugün sınır dışı edilerek uçakla Yunanistan'a göndereceğini yazdı.

Türkiye'nin tahsis ettiği Türk Hava Yolları uçağıyla, 4 Ekim'de 36'sı Türk 137 aktivist İsrail'den tahliye edilmişti.

SAÇLARINDAN SÜRÜKLENDİ, İSRAİL BAYRAĞINI ÖPMEYE ZORLANDI

Aktivistler, İsrail'in kendilerine kötü muamelede bulunduğunu, İsrail askerlerinin Thunberg'i dövdüğünü ve İsrail bayrağını öpmeye zorladıklarını anlatmıştı.

Aktivist Ersin Çelik, "Küçük Greta'yı gözlerimizin önünde saçlarından sürüklediler, dövdüler ve İsrail bayrağını öpmeye zorladılar" demişti.

KÜRESEL SUMUD FİLOSU

İsrail'in ablukasını kırmak ve Gazze'ye insani yardım ulaştırmak için yol alan Küresel Sumud Filosu, 1 Ekim akşamı Gazze sularına yaklaşmıştı.

Filoya saldıran İsrail ordusu, onlarca tekne ve gemiyi yasa dışı şekilde ele geçirerek yüzlerce aktivisti alıkoymuştu.

Küresel Sumud Filosu, bugüne kadar Gazze'ye insani yardım ulaştırmak için toplu şekilde yola çıkan en büyük filo olma özelliği taşıyor.

israil Sınır dışı Yunanistan İşkence ve Kötü Muamele