İsrail saldırıları sonrası Tahran’da elektrik kesintileri
İran Enerji Bakanlığı, İsrail’in enerji tesislerini hedef alan saldırıları sonrası Tahran ve Elbruz’da elektrik kesintileri yaşandığını açıkladı. IAEA ise İran'ın Hondab'daki ağır su üretim tesisinin artık faaliyette olmadığını doğruladı
Artı Gerçek - İran Enerji Bakanlığı, İsrail'in enerji tesislerini füzelerle hedef alması nedeniyle Tahran'ın bazı bölgelerinde kesintiler meydana geldiğini açıkladı.
İran'ın yarı resmi Tasnim Haber Ajansı’na göre, İran Enerji Bakanlığı, elektrik tesislerine yönelik saldırılar nedeniyle Tahran’ın bazı bölgeleri ile Elbruz eyaletinin bazı kesimlerinde kesintiler meydana geldiğini ve sorunun giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü duyurdu.
Bakanlık daha sonra ayrıntılı bilgi verileceğini belirtti.
IAEA: İRAN'IN HONDAB TESİSİNİN AĞIR HASAR ALDIĞI DOĞRULANDI
Öte yandan Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) İran'ın Hondab'daki ağır su üretim tesisinin artık faaliyette olmadığını doğruladı. Ajans, tesiste herhangi bir nükleer madde bulunmadığını aktardı.
IAEA, uydu görüntüleri ve tesisle ilgili bilgiler ışığında yaptığı analizler sonucunda, İran’ın 27 Mart’ta saldırıya uğradığını açıkladığı Hondab tesisinde ciddi hasar meydana geldiğini bildirdi. Ajans, tesiste beyan edilen herhangi bir nükleer madde bulunmadığını da kaydetti.
ABD Başkanı Donald Trump, 26 Mart'ta, "İran'ın elektrik santrallerini hedef alma" kararını 6 Nisan'a kadar durdurduğunu açıklamıştı.
İsrail ordusu, İran'a son 24 saatte 140'tan fazla hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. (DIŞ HABERLER)