Komedyen Lycett, İngiliz medyasına yaydığı dört sahte haberi açıkladı: Penis boyu ve Harry haberleri de yalan çıktı

Komedyen Lycett, İngiliz medyasına yaydığı dört sahte haberi açıkladı: Penis boyu ve Harry haberleri de yalan çıktı
İngiltere'de önde gelen ana akım medyanın geçen ay peşine muhabir takıp yayına verdiği dört haberin komedyen Joe Lycett ve ekibi tarafından uydurulduğu ortaya çıktı. Lycett, bu haberleri dün gece Kanal 4'te açıkladı.

Artı Gerçek - İngiliz komedyen Joe Lycett, geçen ay ülke medyasına yaydığını iddia ettiği dört shte haberi açıkladı. Lycett, ülkenin öne gelen yayın kuruluşlarının muhabirlerini peşinden sürüklediği "Prens Harry şeklindeki yara" ve "İnglitere'nin en uzun penis boyunun Birmingham'da görüldüğü" haberlerini, kendisi ve ekibinin kasten uydurduğunu ifşa etti.

'Eşek şakaları' ile ünlü bir Birminghamlı komedyen olan 35 yaşındaki Lycett, geçen hafta yaptığı açıklamada Daily Mail, The Sun, BBC, ITV News, Sky News ve The Independent gibi İngiliz medyasının ana akım kuruluşlarının yayımladığı bazı sahte haberlerin arkasında kendisinin bulunduğunu söylemişti.

DEV POPÇU HEYKELİ, PRENS HARRY, PENİS BOYU VE BANKSY

Lycett, Kanal 4'te başlayan yeni şovunun ilk bölümünde, İngiliz televizyonları ve gazetelerinde yayınlanan bu haberlerden dördünü açıkladı. Buna göre, bazıları Türkiye'de de yayımlanan bu dört haber şöyleydi:

* Birmingham'daki bir mini futbol oyuncusunun kalçasında Prens Harry'nin yüzüne benzeyen bir yara görüldüğü

* Pop grubu Steps'in üyelerinden H'nin 2.5 metrelik bir heykelinin, memleketi Galler'in Cowbridge kasabasına dikileceği

* İngiltere'de en uzun penise sahip erkeklerin Birmingham'da yaşadığına dair araştırma

* Oz Büyücüsü'nden Dorothy karakterinin Birmingham'da görülen bir duvar resminin, ünlü sokak sanatçısı Banksy'ye ait olduğu.

'MUHABİRLER PEŞİNDEN GİTTİ'

Lycett, programda yaptığı açıklamada kendisinin yaydığı sahte haberlerin peşine gazeteler ve televizyonlar tarafından muhabirler gönderildiğini, internette çok sayıda kişinin bu iddiaların doğru olup olmadığının araştırıldığını söyledi.

POPÇU H'DEN AÇIKLAMA: HİÇBİR ŞEY YAPMAYAN İNSANLARA DİKKAT ÇEKTİK

Heykelinin dikileceği haberinin sahte olduğunun açıklanması sonrasında H de, Lycett'in programına katıldı. Ünlü popçu, BBC'nin Breakfast programında bile konuşulan heykel haberinin gerçek olmadığını ailesinden bile sakladığını, annesine kimseye söylememesi için yemin ettirdiğini anlattı. Lycett ile yakın arkadaş olduğunu söyleyen H, "insanların dikkatini bütün kötü sahte haberlerden başka yöne çekmek istediklerini" belirterek "Ve işe yaradı da" dedi. H, "klavyelerinin arkasında oturup vızıldanan, sızlanan ve hiçbir katkıda bulunmayan insanlara dikkat çektiklerini" söyledi.

ŞAPKA PONPONU VE KUZEY KORE HABERLERİ DOĞRU ÇIKTI

Ünlü komedyen "sahte haber" açıklamasını ilk yaptığında, bunlar arasında "bir şapka ponponunu kirpi zannederek veterinere götüren kadın" ve "BBC'nin bahçecilik programı sunucusu Alan Titchmarsh'ın kot pantolonunun Kuzey Kore devlet televizyonunda sansürlendiği" haberlerinin de yer aldığı düşünülmüştü. Ancak sonradan, bu haberlerin gerçek olduğu anlaşılmıştı.

SAHTE 10 BİN DOLAR YAKMIŞTI

Komedyen Lycett, 2020 yılında Alman moda markası Hugo Boss'un küçük işyerlerine 'boss' (patron) ismini kullanmamaları için gönderdiği mektuplara tepki olarak ismini 'Hugo Boss'a çevirmişti. 2022'de de, eski futbol yıldızı David Beckham'ın Dünya Kupası'nın Katar'a yapılmasını savunmasına tepki olarak 10 bin doları ağaç öğütücüsüne atmıştı. Banknotların sahte oldukları açıklanmıştı. (DIŞ HABERLER)

Öne Çıkanlar