Reza Zarrab ile savcılık e-mail savaşına girişti

Çok sayıda suçlama nedeniyle ABD'de tutuklu bulunan iş adamı Reza Zarrab ve savcılığın Zarrab'ın e-mailleri nedeniyle mahkemede mücadeleye giriştikleri ortaya çıktı

Reza Zarrab ile savcılık e-mail savaşına girişti

DÜNYA- Çok sayıda suçlama nedeniyle ABD'de cezaevinde bulunan İran asıllı Türk işadamı Reza Zarrab ve savcılık, Zarrab'ın hotmail hesabından attığı e-maillerin delil olarak kullanılıp kullanılmayacağı konusunda hukuki bir mücadeleye tutuştu.

Washingtonhatti.com'un haberine göre, savcılık, e-maillerin suç delili olarak sayılabilmesini talep ederken, Zarrab'ın avukatları bu talebe karşı çıkıyor. Taraflar bu konuda mahkemeye dilekçe yazarak girişimde bulunurken, New York Sulh Ceza hakimi kısa süre önce verdiği kararında e-maillerin delil olarak kullanılmasına izin veren bir karar almıştı.

Zarrab hakkında toplanan delilleri ise "sahte" olarak nitelendirirken, Gülen cemaati içindeki bir grubun kendisine kumpas kurduğunu da iddia etti.

Habere göre, Zarrab Türkiye’de hakkında çıkarılan tutuklama kararının siyasi bir karar olduğu ve bu raporda itibarını ortadan kaldıracak bir çok haber yapıldığını ifade ediyor. Kendisine karşı polis içerisine yerleşmiş Gülen Hareketi’ne ait polislerin siyasi bir hamle yaptığını iddia ediyor. Zarrab ayrıca kendisi için çıkarılan tutuklama kararının sahte deliller ile yapıldığını ve FBI ajanı McReynolds’ın bu durumu mutlaka bilmesi gerektiğini ve bu durumu ortaya koymasının onun görevi olduğunu mektubunda belirtiyor.

Anayasa tutuklama talebi için geniş çaplı araştırma ve yeminli ifade ile desteklenmesini ister. Doğru hazırlanmış bir tutuklama talebine sanığın normalde itiraz hakkı yoktur. Fakat Yüksek Mahkeme Franks v Delaware’nin 1978’teki davasında bir istisna yaptı. ‘Frank Duruşması’ için sanık savunmasının bir ön sunum yaparak mahkemeyi ikna etmesi gerekmekte.

Bu sunumda: Gerçeğin kasıtlı olarak sahte deliller ile göz ardı edildiğine dair iddiaları için sanık savunmanın deliller sunması gerekiyor. Özellikle sahte olduğu iddia edilen tutanakların belgesinin bir bölümü mahkemede belirtmelidir. Bu belgelere destekleyici deliller eşlik etmelidir. Yeminli ifadeler veya başka güvenilir tanık ifadeleri bulundurulmalı veya yokluğu tatminkar bir şekilde açıklanmalıdır. Eğer Zarrab mektubundaki iddialar mahkeme heyetini ikna etmez ise mahkeme eldeki veriler ve polis raporu ile devam ederek tutuklama talebini dikkate alacak. Ancak hakim Berman Zarrab’ın 5 Nisan’daki mektubuna inanırsa, tutuklama talebi için oluşturulan dosyanın nelerine itiraz ettiğini delilleri ile ortaya koymasını isteyecek.

Türkiye iran ABD reza zarrab