Trump'tan NATO Zirvesi öncesi F-35 sinyali

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Trump, 'Türkiye, jet motorlarını ve F-35 savaş uçaklarını istiyor. Türkiye'ye büyük bir hediye paketiyle mi gideceksiniz?' sorusuna, 'Evet, muhtemelen onları çok mutlu edecek bir şey yapacağım' yanıtını verdi

Trump'tan NATO Zirvesi öncesi F-35 sinyali

Artı Gerçek- ABD Başkanı Donald Trump, Ankara’da yapılacak NATO zirvesi öncesinde Türkiye’nin jet motoru ve F-35 savaş uçağı taleplerine yeşil ışık yaktı.

Beyaz Saray'daki Oval Ofis'te NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile ortak basın toplantısı düzenleyen Trump, kendisine yöneltilen "Türkiye, jet motorlarını ve F-35 savaş uçaklarını istiyor. Türkiye'ye büyük bir hediye paketiyle mi gideceksiniz?" sorusuna yanıt verdi.

'MUHTEMELEN ONLARI ÇOK MUTLU EDECEK BİR ŞEY YAPACAĞIM'

Trump, "Evet, muhtemelen onları çok mutlu edecek bir şey yapacağım" diyerek onay sinyali verdi.

TRUMP'TAN ERDOĞAN'A ÖVGÜ

Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan için de "Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’yi çok seviyor. Harika işler yapıyor. Saygın bir adam, saygın, büyük bir lider. Çok güçlü bir kişi, büyük bir askeri güce sahip. Benim de arkadaşım. Ona duyduğum saygıdan dolayı NATO zirvesine gidiyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan olmasa Ankara’daki NATO Zirvesi’ne gitmezdim. İnsanlar Türkiye'nin askeri gücünün ne kadar büyük olduğunu bilmiyor. Çok güçlü bir orduya sahip" ifadelerini kullandı.

VANCE: F-35 İÇİN TÜRKİYE'NİN AMERİKAN YASALARINA UYGUN HAREKET ETTİĞİNİN TEYİT EDİLMESİ GEREKİYOR

Trump, Bir gazetecinin F-35'lerin son durumuyla ilgili sorusunu yanıtlamayı Başkan Yardımcısı JD Vance'e bıraktı. JD Vance, son durumla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"Pete (Hegseth) ve tüm ekip şu anda bu konuyu gözden geçiriyor. Çünkü Amerikan yasalarına uyulabilmesi için gerçekleştiğini teyit etmemiz gereken bazı hususlar var. Başkan da bunu yapmamızı istedi. Bu sürecin tüm aşamalarını işletiyor ve gerekli şartların yerine getirildiğini doğruluyoruz.

Bu aslında büyük ölçüde Kongre'yi ilgilendiren bir mesele ve Türkiye'nin F-35'leri alabilmesi için Amerikan yasalarına uygun hareket ettiğinin teyit edilmesi gerekiyor. Bununla ilgili açıklamayı, hazır olduğumuzda yapacağız..." (DIŞ HABERLER SERVİSİ)