Venezualla'da protestolarda ölü sayısı 12'ye yükseldi

Venezualla'da petrol gelirlerinin düşmesi sebebiyle başlayan ekonomik kriz sonrası muhalefet sokak protestolarına başlamıştı.

Venezualla'da protestolarda ölü sayısı 12'ye yükseldi

HABER MERKEZİ- Venezuela'da 2013 yılından beri iktidarı elinde tutan Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro'ya karşı yapılan protestolarda ölü sayısı 12'ye yükseldi. Gösteriler sırasında en az 6 kişin de yaralandığı ifade edildi.

Venezualla'da petrol gelirlerinin düşmesi sebebiyle başlayan ekonomik kriz sonrası muhalefet sokak protestolarına başlamıştı. Sokak gösterilerinin ABD tarafından finase edildiğini iddia eden hükümet yanlıları ise mualiflere karşı Maduro'yu desteklemek için sokağa çıktı.

Uzmanlara göre milli gelirin yüzde 95'ini petrol ihracatından sağlayan Venezualla'da petrol fiyatlarının düşmesiyle ekonominin çöktüğünü, hükumetin mali destek sağladığı 1 milyon insana yaptığı yardımı kesmek zorunda kaldığını, bu durumun muhalefeti harekete geçirdiğini ileri sürdü.

Ülkede muhalifler, Sosyalist Partinin (PSUV) iktidara geldiği 1999'dan bu yana ekonomiyi yanlış yönettiğini iddia ediyor. Chavezciler ise muhalefetin, kendi zenginliklerini artırmak için fakir Venezuelalıları sömürdüğünü iddia ediyor.

Ülkede 29 Martta başlayan gösteriler sürüyor.

protestolar