İmamoğlu'ndan iktidara Selahattin Demirtaş tepkisi
İmamoğlu, AİHM'nin Demirtaş hakkında verdiği 'ihlal' kararına iktidarın itiraz etmesine tepki gösterdi. İmamoğlu, Kürt sorunun çözümü için başlatılan süreci hatırlatarak, 'Demokratik Türkiye' yolunda filizlenen umutlara gölge düşürmüştür' dedi.

Artı Gerçek - Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş kararına yapılan itiraza tepki gösterdi.
Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi'nin hesabından paylaşılan açıklamada İmamoğlu, "AİHM’in Selahattin Demirtaş hakkındaki bağlayıcı kararını uygulamak yerine önceki gün yapılan itiraz, 'Terörsüz ve Demokratik Türkiye' yolunda filizlenen umutlara gölge düşürmüştür" dedi.
"Bu adım, milyonlarca yurttaşın adalet beklentisini hiçe saymaktır" diyen İmamoğlu, "Sayın Demirtaş’ın tutukluluğunun devamı, Kürt meselesinin çözülme yoluna girmesinin ve silahlar yerine siyasetin güçlenmesinin önünde büyük bir engeldir" ifadesini kullandı.
İmamoğlu ayrıca şunları söyledi:
"İktidarın samimiyetinin ölçüsü, Sayın Demirtaş’ın özgürlüğünde düğümlenmektedir. Selahattin Demirtaş’ın ve demokrasiyi savunan herkesin yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz. İnanıyoruz ki, ülkemiz milletin iradesi ve mücadelesiyle huzurlu günlere kavuşacak. Türkiye, siyasetçilerin cezaevinde olduğu bir ülke olmayacak." (HABER MERKEZİ)