ABD bankası Goldman Sachs'tan altın fiyatı tahmini

ABD bankası Goldman Sachs'tan altın fiyatı tahmini
ABD merkezli uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs tarafından hazırlanan rapora göre, merkez bankalarının alımlarının etkisiyle altının ons fiyatı yılbaşında 2 bin 700 doları görecek.

Artı Gerçek - ABD Merkez Bankası'nın (Fed), 18 Eylül'deki toplantısında 25 ya da 50 baz puan faiz indirimine gideceği beklentisiyle dün altının ons fiyatı 2 bin 588 dolarla rekor seviyeyi gördü. Altının ons fiyatı bugün ise 2 bin 580 dolardan işlem görüyor.

ABD'li en büyük finans kuruluşlarından Goldman Sachs tarafından hazırlanan son raporda, bu yükselişin devam edeceği öngörüldü.

Bankanın araştırma birimi, Fed'in faiz indirimleri ve gelişmekte olan ülke merkez bankalarının alımlarının etkisiyle altının ons fiyatının 2025 başlarında 2 bin 700 dolara çıkmasını beklediğini açıkladı. Bu; mevcut seviyesine göre altın fiyatının dolar bazında yaklaşık yüzde 5 artması anlamına geliyor.

'EK BİR YÜKSELİŞ DE OLABİLİR'

Yayımlanan makalede ABD'nin ek mali tedbirler alması veya ABD borçlarına ilişkin endişelerin artması durumunda altının ek bir yükseliş yaşayabileceği de ifade edildi.

Goldman Sachs stratejistleri kısa vadede altının en fazla yükselmesini bekledikleri emtia olduğunu vurgularken, jeopolitik risklere karşı da en güvenli yatırım olduğu tezini yineledi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar