ABD merkezli banka Citi, altın fiyatı tahminini 3 bin dolara yükseltti

ABD merkezli banka Citi, altın fiyatı tahminini 3 bin dolara yükseltti
ABD'nin önde gelen bankalarından Citi'nin araştırma birimi Citi Resarch, altının ons fiyatının önümüzdeki 6 ay ile 1 yıl arasında 3 bin dolara yükseleceği öngörüsünde bulundu.

Artı Gerçek - Citi, daha önce 2 bin 700 dolar/ons olan üç aylık altın fiyatı tahminini 2 bin 800 dolara çıkardı. Bankanın araştırma birimi Citi Resarch tarafından hazırlanan raporda, 6-12 aylık tahmin ise 3 bin dolar olarak güncellendi. Bloomberght'nin aktardığına göre banka, gümüş fiyatı için 6-12 aylık tahminini de ons başına 38 dolardan 40 dolara yükseltti.

Raporda şu değerlendirmede bulunuldu: "Altın ve gümüşün, Fed'in 50 baz puanlık indiriminden ve geçen ayki istihdam artışından bu yana zayıflayan Çin perakende fiziki talebine ve yükselen ABD faiz oranlarına rağmen son derece iyi performans gösterdiğini not ediyoruz. Altın, petrolün yakın vadede Orta Doğu'da tırmanışa geçmesi senaryosunda da yükselebilir."

Citi, platin için üç aylık fiyat hedefini ons başına bin 25 dolar ve 6 ila 12 aylık hedefini ons başına bin 100 dolar olarak belirleyerek, nötr-boğa pozisyonunu koruduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar