ACY Şirketler Grubu konkordato ilan etti

ACY Şirketler Grubu konkordato ilan etti
ACY Şirketler Grubu, mahkemeden 3 aylık konkordato kararı çıkardı. Tüm çalışanları işten çıkaran şirket, tazminatları ise ödemedi.

Artı Gerçek - Online uçak bileti, tur, konaklama ve VIP transfer platformu Shallwego’yu da bünyesinde barındıran ACY Şirketler Grubu; ACY Global, ACY Filo ve ACY Turizm şirketleri için konkordato ilan etti. Şirketin başvurusu üzerine Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, 3 aylık konkordato süresi verdi. Geçici konkordato komiser heyeti görevlendiren mahkeme, bu süre sonunda oluşacak mali tabloya göre iflas kararı verip vermeyeceğini belirleyecek.

Öte yandan şirket tüm çalışanlarını işten çıkardı. 40 civarında çalışanının mağdur olduğu, maaşlarını ve kıdem tazminatlarını alamadıkları, aynı şekilde tedarikçilerin borçlarının da ödenemediği belirtiliyor.

Şirket çalışanları, Shallwego’nun ofisinin kapalı olduğunu, şirketin sahibi Ahmet Cemil Yıldırım’a ve CEO Burcu Eslek’e ulaşamadıklarını söylüyor.

İKİ AY ÖNCE OTEL ALMIŞTI

Adana ve Denizli'de otelleri bulunan aynı zamanda Shallwego’nun kurucusu Ahmet Cemil Yıldırım eylül ayında İstanbul Yenibosna’da bulunan 230 odalı Adela Oteli satın almıştı.

ACY Turizm'in web sitesi aktif halde çalışırken, Shallwego'nun web sitesinin kapalı ve erişim sağlanamıyor. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar