Akın Çorap için gelen teklif düşük kaldı, pazarlık ertelendi

Akın Çorap için gelen teklif düşük kaldı, pazarlık ertelendi
Akın Çorap için gelen teklifler 233,5 milyon liranın altında kaldı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bugün yapılması beklenen pazarlığı bir hafta erteledi.

Artı Gerçek - 'FETÖ' soruşturması sonucunda 2017 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) kayyım olarak atandığı Akın Çorap'ın satışı için ilk ihale önceki gün yapıldı. Gelen teklifler 233 milyon 500 bin lira olarak belirlenen muhammen bedelin altında kalınca, pazarlık usulü satış kararı alındı. ANKA'dan Mansur Çelik'in haberine göre, bugün yapılacağı 35 gün önceden duyurulan ‘pazarlık’, bugün açıklanan kararla 23 Aralık'a ertelendi. TMSF’nin erteleme kararında, kaç teklif alındığı, miktarların ne olduğu, pazarlığa kaç teklif sahibinin gireceği gibi bilgiler ise yer almadı.

İhale Satış Komisyonu’nun belirleyeceği kapalı zarf aşamasında verilen en yüksek teklif üzerinden ihaleye, bugün açık artırmayla devam edilecekti. İhale ilanına göre TMSF Kurulu, en yüksek teklifin tahmini bedel olan 233,5 milyon TL’nin altında kalması halinde, teklif sayısı 3’ten az ise hepsiyle; 3’ten fazla ise en yüksek 3 teklifin sahibinin katılımıyla ihaleye pazarlık usulüyle devam etmeye karar verebilecekti. TMSF'nin ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık, bugün saat 11:00’de TMSF’nin İstanbul'daki adresinde yapılacaktı.

CANİKLİ HAKKINDAKİ İDDİALARI YALANLAMIŞTI

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Sözcüsü Faik Öztrak, TMSF döneminde atanan kayyımların usulsüzlük yaptığını ileri sürünce, AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli 5 Temmuz’da açıklama yapmıştı. Canikli hakkındaki iddialara ilişkin şunları söylemişti:

"Bahsedilen şirketlerden bir tanesi de Giresun’da kurulu bulunan ve TMSF’nin kayyum olarak atandığı Akın Çorap Şirketi’dir. İddiaya göre; Akın Çorap Şirketi’nin kaynakları, şahsım tarafından Giresun’da kurdurulan bir başka çorap şirketine aktarılmış ve bu yolla Akın Çorap Şirketi’nin içi boşaltılmıştır. Bir şirkete nasıl çökülür veya bir şirketin içi nasıl boşaltılır? Bu sorunun cevabı önemlidir. Ortaklık paylarını temsil eden hisselerin cebren ve hile ile el değiştirmesi halinde bir şirkete çökülmüş olur. Akın Çorap Şirketi’nde herhangi bir hisse değişikliği olmamıştır. Şirketin ortaklık payları el değiştirmemiş olup, TMSF’ye devirden önceki sahiplerinin üzerinde bulunmaktadır ve şirket, ceza yargılaması kesinleşene kadar kayyum sıfatıyla TMSF’nin atadığı üyeler tarafından yönetilmektedir."

Öne Çıkanlar