AKP'nin masasındaki yeni kredi kartı formülü sızdı

AKP'nin masasındaki yeni kredi kartı formülü sızdı
100 bin TL limitli kredi kartlarından 'savunma sanayii için 750 TL'lik destek' kesintisi planından geri adım atan AKP'nin masasındaki yeni formüller sızdırıldı.

Artı Gerçek - 100 bin TL ve üzeri limitli kredi kartlarından 'savunma sanayii katkı payı' gerekçesiyle yılda 750 TL kesinti yapılması girişimi tepkiler üzerine geri çekilse de, AKP'nin yeni bir formül üzerinde çalıştığı belirtildi. Bu kez 1 milyon TL limitli kartlardan kesinti yapılması ya da 'kademeli bir sistem' getirilmesinin gündemde olduğu iddia edildi.

Hem Sözcü, hem Türkiye gazetesinde yer alan kulis haberlere göre AKP, 750 TL kesintinin geri çekilmesi sonrası yeni bir formül üzerinde çalışmaya başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e de sunulduğu belirtilen yeni öneride, "100 bin TL limiti olanlardan 750 lira alınması yerine, 1 milyon TL limiti olandan 10 bin lira alınsın ya da kademeli bir sistem getirilsin" denildiği belirtildi.

Buna göre, Şimşek’in katılımıyla AKP Genel Merkezi'nde yapılan istişare toplantısında, yeni düzenlemeler tartışıldı. AKP milletvekilleri, sahada karşılaştıkları sorunları ve vatandaşın vergi adaleti konusundaki taleplerini Bakan Şimşek’e iletti. Kamuoyunun vergi sisteminde "gerçekçi ve adaletli" bir yapı istendiği vurgulandı. Bu doğrultuda, yeni formülün, kredi kartı limiti 100 bin TL olanlardan 750 TL yerine, daha yüksek limitli kartlardan kademeli vergi alınmasına yönelik olduğu öğrenildi.

VEKİLLER TEPKİ GÖSTERDİ' İDDİASI

İddiaya göre AKP'li vekiller, "Böyle bir şeyi neden teklif ettik? Madem teklif ettik, neden erteledik? Alınacaksa kıstas 100 bin lira değil, daha yüksek olmalıydı. 100 bin limiti olan vatandaştan 750 lira alınmasındansa, 1 milyon limiti olan vatandaştan 10 bin lira alınsın ya da kademeli bir sistem getirilsin" gibi önerilerde bulundu. Toplantıda, 'savunma sanayii için destek' paketinin öneminin önümüzdeki iki aylık süreçte kamuoyuna anlatılmasına karar verildi.

Bakan Şimşek'in, toplantıda "az kazananlardan daha az, çok kazananlardan ise daha fazla vergi" alınması yönünde çalışmaların sürdüğünü belirttiği de aktarıldı. Şimşek, enflasyonun düşmesinin fiyatlara hemen yansımayabileceğini, bu nedenle vatandaşların doğru bilgilendirilmesi gerektiğini de vurguladı. (Kaynak)

Öne Çıkanlar