Asgari ücret için gözler Beştepe'de

Asgari ücret için gözler Beştepe'de
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'yla Beştepe'de toplantı yapması bekleniyor. Toplantıda, 2024 yılı için asgari ücretin belirleneceği ifade ediliyor.

Artı Gerçek - Yasa gereği 31 Aralık'a kadar açıklanması gereken asgari ücrette artık sona gelindi. Resmi açıklama gelmemekle birlikte TRT Haber'de yer alan habere göre, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bugün Beştepe'de toplanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan bilgi aldıktan sonra komisyonla görüşeceği ifade ediliyor.

İLK İKİ TOPLANTIDA RAKAM KONUŞULMADI

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 11 Aralık'ta, ikincis toplantısını ise 18 Aralık'ta yapmıştı. Ancak bu toplantılarda rakam konuşulmamıştı.

Asgari ücret halen net 11 bin 402 lira. Kulislerde, asgari ücrete yüzde 40 ya da 50 zam yapılacağı konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çalışma Bakanı Işıkhan daha önce yaptıkları açıklamalarda, asgari ücreti bu yıl temmuzda ara zam yapılmayacağını duyurmuştu.

ASGARİ ÜCRET NELERİ ETKİLEYECEK?

Yeni asgari ücret rakamıyla işsizlik maaşı, kıdem tazminatı, GSS primleri, askerlik ve doğum borçlanması, isteğe bağlı sigorta primleri, staj ücretleri, asgari ücretlilerin rapor ücretlerinin de aralarında olduğu birçok kalemde tutarlar değişecek. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar