ATO Gürsel Baran'la devam dedi

ATO Gürsel Baran'la devam dedi
Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclisi, Yönetim Kurulu Başkanlığı'na yeniden Gürsel Baran'ı seçti. Seçime tek listeyle gidildi.

Artı Gerçek - ATO'da meclis üyeleri tarafından yeni başkan ve yönetim kurulu seçildi. ATO'dan yapılan açıklamaya göre, 8 Kasım'da yapılan ilk aşama seçimlerinde, odanın 160 bin üyesini temsil eden 192'si Meclis üyesi olmak üzere toplam 452 komite üyesi seçilmişti.

Seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından ATO Meclis üyelerinin, Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu asil ve yedek üyeleri, Disiplin Kurulu asil ve yedek üyeleri ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu delegelerini seçmek için ATO'da ikinci kez sandık kuruldu.

Çankaya 4'üncü İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının denetimindeki seçimler, ATO Meclis Salonu'nda yapıldı. Seçimlerde Yönetim Kurulu Başkanlığı için tek aday olan Gürsel Baran, oy kullanmaya TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve seçimlere kadar ATO'da Meclis Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Deryal ile birlikte geldi. Baran ve Hisarcıklıoğlu, oy zarflarını sandığa birlikte attı.

187 OY ALDI

Saat 13.00 itibarıyla sandıklar kapatıldı ve oylar sayıldı. Gürsel Baran'ın tek listeyle aday olduğu seçimde, ATO'nun 192 Meclis üyesinden 187'si oy kullandı. Bir oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde, geçerli 186 oyun 185'ini alan Baran, Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

Seçim sonuçlarına göre Yönetim Kurulu üyeleri ise Adem Ali Yılmaz, Ahmet Akça, Ali Yıldız, Halil İbrahim Yılmaz, Halil İlik, Naki Demir, Nihat Uysallı, Ömer Çağlar Yılmaz, Temel Aktay ve Yasin Özyolu oldu. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar