Bakan Işıkhan açıkladı: Emekli maaşı bayram sonrasına mı kaldı?

Bakan Işıkhan açıkladı: Emekli maaşı bayram sonrasına mı kaldı?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, 3 bin TL emekli ikramiyesinin bayramdan önce ödeneceğini söyledi. Işıkhan'ın emekli aylığına değinmemesi ise 'ödemeler bayram sonrasına mı kaldı' sorusunu gündeme getirdi.

Artı Gerçek - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, EYT kapsamında bugüne dek 2 milyon kişinin emekli olduğunu, önümüzdeki 5 yıl içinde 2,5 milyon kişinin daha emekli olacağını söyledi. EYT kapsamında emekli olan 1 milyon kişinin çalışmaya devam ettiğini belirtti.

Işıkhan, Anadolu Yayıncılar Federasyonu (AYF) tarafından düzenlenen programda basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek, emeklilere ilişkin açıklamalarda bulundu.

İKRAMİYE BAYRAM ÖNCESİ ÖDENECEK

SGK'yi sosyal açıdan emeklilere hizmet verecek, sosyal yönü de olan bir kurum haline dönüştürdüklerini iddia eden Işıkhan, "Öncelikle bayram ikramiyelerini 3 bine yükselttik, takvimlendirme çalışması devam ediyor, bayramdan önce vereceğiz. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz, yakın zamanda takvim açıklanacak" dedi. Işıkhan'ın konuşmasında emekli aylıkları ödemesinin öne çekilip çekilmeyeceğine değinmemesi, 'emekli aylıkları bayram sonrasına mı kaldı?' sorusuna neden oldu.

3 MİLYON 600 BİN EMEKLİNİN KÖK AYLIĞI 10 BİN LİRANIN ALTINDA

Kök aylığı 10 bin liranın altında olan 3 milyon 601 bin 551 emekli olduğunu bilgisini veren Işıkhan "Bunların dışında özellikle sosyal hayata dair, emeklerimizin yararlanabilecekleri hizmetler için dinamik ve kullanışlı bir altyapı oluşturacağız" dedi. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar