Kulis: AKP temmuzda emekliye enflasyonun üzerinde zamma kapıyı kapattı

Kulis: AKP temmuzda emekliye enflasyonun üzerinde zamma kapıyı kapattı
Kulislere sızan bilgilere göre, AKP'deki milletvekili toplantılarında, emekliye zam konusu da gündeme geldi. Ancak milletvekillerinin çoğunluğu, enflasyon farkının üzerinde bir zamma karşı çıktı.

Artı Gerçek - AKP Grup Başkanı Abdullah Güler başkanlığında milletvekilleriyle yapılan 'istişare' toplantıları bitti. Milletvekilleriyle gruplar halinde toplamda 5 toplantı yapılırken, kulislere sızan bilgilere göre; yerel seçim başarısızlığının en önemli nedenleri olarak 'hayat pahalılığı, aday belirleme sürecindeki yanlışlıklar, teşkilatların isteksizliği ve hastane randevularında yaşanan problemler' gösterildi.

Gazete Pencere'den Nuray Babacan'ın bugünkü yazısında aktardığı kulis bilgilerine göre, emekliye zam konusu da gündeme geldi. Milletvekillerinin büyük çoğunluğunun, enflasyon oranının üzerinde zamma karşı çıktığını aktaran Babacan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Toplantıda temmuz ayında emeklilere enflasyonun üzerinde zam yapılması gerektiğini söyleyenler de oldu. Ancak pek destek bulmadı. 'Hangi kaynakla bunu yapacaksınız? Durum ortada. Emeklilikle ilgili en yanlış adım EYT oldu. Onun getirdiği fatura ödeniyor şu anda. Bu tip öneriler ülkenin hayrına olmaz' itirazları yükseldi."

Öne Çıkanlar