Bakan Mehmet Şimşek: Bundan sonra ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak

Bakan Mehmet Şimşek: Bundan sonra ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak
Bakan Mehmet Şimşek, bundan sonra ücret düzenlemelerinin hedef enflasyona göre yapılacağını söyledi. Şimşek, "Kur rejiminde herhangi bir değişiklik olmayacak. Yatırımcılara ve ihracata çok güçlü destek vereceğiz" dedi.

Artı Gerçek - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda çalışan memur ve işçilerin maaş artışlarına ilişkin “Bundan sonra ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Program (OVP) ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

OVP'ye ilk tepkilerin olumlu olduğunu ifade eden Başan Şimşek, "Maliye politikasına ilişkin Sayın Cumhurbaşkanımızın desteği tam. Bunu sadece hissetmiyoruz, görüyoruz. En ufak bir tereddüt yok. OVP'nin felsefesi Türkiye'nin olumlu bir döngüye gireceği yönündedir. Onun için bir geçiş dönemi öngördük. Şu anda o geçiş dönemindeyiz" ifadelerine yer verdi.

'ÜCRET DÜZENLEMELERİNİN HEDEF ENFLASYONA GÖRE YAPILACAK'

Bakan Şimşek, kamuda çalışan memur ve işçilerin maaş artışları için “Bundan sonra ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak. Ama çalışanlar, hiçbir şekilde enflasyona ezdirilmeyecek” diye konuştu.

YENİ BİREYSEL EMEKLİLİK MODELİ

İşverenin katkısı olduğu yeni bir bireysel emeklilik modeli öngördüklerini söyleyen Şimşek, amacın sistemde kalış süresini ve fon tutarını artırmak olduğunu ifade etti

'KUR HEDEFİMİZ YOK'

"Kur hedefimiz yok, OVP'de işin doğası gereği bir kur tahmini olması gerekiyor” ifadesini kullanan Şimşek, "Kur rejiminde herhangi bir değişiklik olmayacak. Yatırımcılara ve ihracata çok güçlü destek vereceğiz" dedi.

Yatırımcılarla diyaloğun güçlü olduğunu söyleyen Şimşek, şöyle devam etti:

"Yatırımcı toplantılarını Japonya'dan başlatıyoruz. Programın dış kaynak ayağının çok güçlü olacağına inanıyorum; Birleşik Arap Emirlikleri'nde sonuç yakın. G20, Almanya, New York, Londra, Asya ve Ortadoğu'da yıl sonuna kadar görüşülmedik yatırımcı bırakmayacağız. İç talebin yeniden dengelenmesi ihtiyacı çok net."

Şimşek, şunları dedi:

"OVP’nin felsefesi Türkiye’nin olumlu bir döngüye gireceği yönündedir. Onun için bir geçiş dönemi öngördük. Şu anda o geçiş dönemindeyiz. Maliye politikasına ilişkin sayın cumhurbaşkanımızın desteği tam. Bunu sadece hissetmiyoruz, görüyoruz. En ufak bir tereddüt yok.

‘YENİ BİR BİREYSEL EMEKLİLİK MODELİ ÖNGÖRÜYORUZ’

Programın dış kaynak ayağını çok güçlü olacağına inanıyorum Birleşik Arap Emirlikleri’nde sonuç yakın. Önce rezervleri güçlendireceğiz, sonra kur korumalı mevduattan çıkış olacak. İşverenin katkısı olduğu yeni bir bireysel emeklilik modeli öngörüyoruz. Amaç sistemde kalış süresini ve fon tutarını artırmak. Kur hedefimiz yok, kur rejiminde herhangi bir değişiklik olmayacak. KKM’den çıkış stratejisini kamuoyuyla daha sonra paylaşacağız."

ENAG VE TÜİK’İN AÇIKLADIĞI ENFLASYONLAR

TÜİK temmuzda aylık yüzde 9,49 artışla yıllık enflasyonu 47,83 olarak açıklamıştı. Haziranda yıllık enflasyon yüzde 38,21’di.

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) 12 aylık enflasyonu yüzde 128,05 olarak açıklamıştı. ENAG’a göre enflasyon ağustosta aylık yüzde 8,59 artarken sekiz aylık artış oranı yüzde 83,96 oldu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar