Bakan Nebati: Dövizi dengeledik, finansal alanda dünyada parmakla gösteriliyoruz

Bakan Nebati: Dövizi dengeledik, finansal alanda dünyada parmakla gösteriliyoruz
Finansal sistemde 'devrim' niteliğinde çalışmalar yaparak, Türkiye'yi parmakla gösterilen bir ülke haline getirdiklerini söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Döviz kurlarındaki yüksek oynaklığı da kur korumalı mevduat ile dengeledik" dedi.

Artı Gerçek - Türkiye'nin küresel dünyada dengeleri giderek daha fazla belirleyen konuma geldiğini öne süren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Güçlü gidiyoruz, sağlam gidiyoruz, iyi gidiyoruz. Her kriz bitmek üzere gelir. Türkiye dünyaya gelmiş olan bu krizden en büyük fırsatları elde ederek, yolunu açarak, hızlı bir şekilde ve güçlenerek çıkarak başarısını ortaya koydu" dedi.

Bakan Nebati, İstanbul'da düzenlenen 'Finansın Geleceği Zirvesi'ne katıldı. Programda konuşma yapan Nebati, Türkiye'nin tüm dünyada parmakla gösterilen bir finansal sisteme kavuştuğunu öne sürdü. Finansal sistem alanında yaptıkları düzenlemeleri anlatan Nebati "Son 20 yıllık süreçte finansal sistemin geliştirilmesi ve ürün çeşitliliğinin artırılması hususunda gerçekleştirdiğimiz devrim niteliğindeki adımlar, ülkemizin gerek yasal altyapı gerek denetim ve gözetim çerçevesiyle dünyada parmakla gösterilen bir finansal sisteme kavuşmasını sağladı. Hayata geçirdiğimiz yapısal reformlar ve attığımız proaktif adımlarla güçlenen finansal sektörümüz, son yıllarda dünyada yaşanan zorlu süreçlerde ekonomimizin en önemli direnç unsurlarından birisi olarak ön plana çıktı" açıklamasını yaptı.

'FİNANSAL ALANDA YENİ ADIMLAR ATILACAK'

Finansal mimari ve altyapının geliştirilmesi için ilgili olan tüm kurumlar ile yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Nebati, "Bu kapsamda atacağımız yeni adımları yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. Bu yeni adımlarımız da Kur Korumalı Mevduat (KKM) gibi finansal istikrara katkı sağlayacaktır. Hepinizin bildiği gibi KKM uygulamaya girmeden önce döviz kurlarında ortaya çıkan yüksek oynaklık, uygulama sonrasında dengelenmiştir. Ayrıca, önümüzdeki dönemde ülkemizde girişimcilik ekosisteminin yaygınlaştırılmasını teminen yeni finansal iş modelleri de geliştireceğiz’’ ifadelerini kullandı. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar