Bakan Nebati: ÖTV indirimi gündemimizde yok

Bakan Nebati: ÖTV indirimi gündemimizde yok
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Otomobilde ÖTV indirimi olacak mı?" sorusuna, "Gündemimizde yok" yanıtını verdi. Nebati, matrah artırımı üzerinde ise çalıştıklarını söyledi.

Artı Gerçek - Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının bütçe görüşmelerinin ardından milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Varlık Barışı ile 2008-2022 yılları arasında Türkiye'ye gelen döviz tutarları karşılığının 25,5 milyar lira olduğunu belirten Nebati, bu yılın ortalama dolar kuru ile de 1,57 milyar dolar olduğunu söyledi. Türkiye'nin Mali Eylem Görev Gücü (FATF) gri listeye girişininse Varlık Barışı düzenlemeleriyle herhangi bir bağlantısının bulunmadığını öne sürdü.

Nebati, fiyatı 400 bin liranın altında neredeyse otomobil kalmaması nedeniyle oluşan ÖTV indirimi beklentisine ise kapıyı kapattı. ÖTV indiriminin gündemlerinde olmadığını açıklayan Nebati "Matrah düzenlemesi üzerinde çalışıyoruz" dedi. Matrah artırımı sonrası ucuz otomobil fiyatlarında bir miktar indirim bekleniyor.

KKM'NİN BAKANLIĞA MALİYETİ 91 MİLYAR LİRA

Kur korumalı mevduat (KKM) uygulamasının bakanlığa maliyetinin 91,6 milyar lira olduğunu aktaran Nebati, Merkez Bankası'na maliyetine ilişkin bilgilendirme konusunda da "2 Aralıkta TCMB Başkanımız burada size bilgiler verecek. Bizim altımızda bir rakamı açıklayacağına dair bir öngörüde bulunmuş olayım" diye konuştu.

EYT'DE İKİ BAKANLIK ÇALIŞIYOR

EYT konusunda bugün çıkan haberlere de dikkati çeken Nebati, "Bu konuda hiç kimseye benim bir ifadem sözüm, bakışım, duruşum olmamıştır. Ama EYT konusu önemli bir konu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu konu üzerinde ayrıntılı bir şekilde çalışıyor. Bizler de iş birliğini yürütüyoruz. Son kararı mutlak suretle Çalışma Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığının koordinasyonunda yürüyen bu iş sonra kabinede gündeme gelir ve Sayın Cumhurbaşkanımız da bunu açıklayacaktır." değerlendirmesinde bulundu. (EKONOMİ SERVİSİ/AA)

Öne Çıkanlar