Bakan Nebati Riyad'da finans çevreleriyle görüştü

Bakan Nebati Riyad'da finans çevreleriyle görüştü
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da çok uluslu şirketlerin yöneticileriyle görüştü. Nebati, yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin artarak devam ettiğini öne sürdü.

Artı Gerçek - Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Riyad'daki 6. Gelecek Yatırım Girişimi Konferansı'na katıldı.

Nebati, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan ziyareti kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri Varlık Fonu Mubadala Yatırım Şirketi İcra Direktörü ve CEO'su Khaldoon Khalifa Al Mubarak ve Standard Chartered CEO’su Bill Winters bir araya geldiklerini, görüşmede Türkiye'deki yatırım ortamını konuştuklarını ifade etti.

Nebati ayrıca Public Investment Fund Yöneticisi Khalid Al Smadi, MADR CFO’su Samir Derbas, S&P Global Başkan Yardımcısı Daniel Yergin, S&P Global Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Satış Direktörü Geoffrey Warr, Singapur’un Riyad Büyükelçisi Chowming Wong, Saudi Global Ports Co. CEO’su Edward Tah, PSA Group CEO’su Tan Chong Meng, SAPTCO CEO’su Khalid Alhogail ve Al Muhaidib Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sulaiman Al Muhaidib ile bir araya geldiklerini belirtti.

Nebati, gerçekleştirdikleri temaslara ilişkinse, “Tüm görüşmelerde, Türkiye ekonomisinin son dönemde kaydettiği olumlu gelişmeler ile Türkiye Ekonomi Modeli hakkında görüş alışverişinde bulunarak ülkemizin güçlü yatırım potansiyelini aktardık. Yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisinin artarak devam ettiğini görmek bizi memnun etti” değerlendirmesinde bulundu. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar