Bakan Şimşek'ten CHP'li Karatepe'ye yanıt: Mesajlar tribün ve taraftar kaygısıyla verilmiş

Bakan Şimşek'ten CHP'li Karatepe'ye yanıt: Mesajlar tribün ve taraftar kaygısıyla verilmiş
Bakan Mehmet Şimşek, CHP'li Yalçın Karatepe ile görüşmesine dair açıklama yaptı: "Kamuoyuna yönelik mesajlarının tribün ve taraftar kaygısıyla verilmiş olduğunu izledik. Umarım bu tutum ve yaklaşım diyalog ve normalleşme ruhunu zedelemez."

Artı Gerçek - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP’nin 'gölge bakanı', Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe arasında dün yapılan görüşmeye dair tartışmalar sürüyor.

Karatepe'nin ve CHP Sözcüsü Deniz Yücel'in görüşme sonrası yaptığı açıklamalar üzerine, Bakan Şimşek de bir açıklama yaptı. Şimşek, eski bakanlardan AKP'li Faruk Çelik'in CHP'lilerin açıklamalarına yönelik tepkilerini alıntıladı.

Faruk Çelik'in, "Bu tutum Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin iyi niyeti ile bağdaşan bir yaklaşım değildir. Bu bir diyalog da değildir. Siyasi istismardır, popülizmdir" ifadelerin kullandığı paylaşımı alıntılayan Şimşek, şöyle dedi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle kabul ettiğim CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Yalçın Karatepe’yi protokol kurallarını uygulamadan binanın girişinde karşıladım ve makamda görüştüm.

Görüş ve önerilerini dinlediğimiz 4 saati aşan görüşmede gündeme getirilen tüm konularla ilgili perspektifimizi şeffaf bir şekilde kendilerine anlattık. Önerilerini, demokratik nezaket ve ekonomik-mali gerçekler kapsamında not ettik. Ayrıca uyguladığımız ekonomi programımıza ilişkin detaylı bir de sunum yaptık.

Ancak sonrasında görüşmeye ilişkin kamuoyuna yönelik mesajlarının tribün ve taraftar kaygısıyla verilmiş olduğunu izledik.

Umarım bu tutum ve yaklaşım diyalog ve normalleşme ruhunu zedelemez."

KARATEPE NE DEMİŞTİ?

CHP'li Karatepe ziyaret sonrasında şunları söylemişti:

"Görüşmede dört ana talep ilettik. Asgari ücrete ara zam, emekli aylıklarla ciddi şekilde artış yapılması, tarımsal desteklerin arttırılarak tarım kanununun öngördüğü şekilde yüzde bir oranında çiftçilere ödenmesi, bu kapsamda şimdiye kadar açıklanmış olan çay ve buğday gibi alım fiyatlarının güncellenmesi ve dördüncü olarak da ekonomide önemli sorunlardan birisi olarak gördüğümüz vergide adaletsizliğin giderilmesi. Biz bu önerilerimizi sunduk ve takipçisi olacağız. Görüşmeye dört taleple gittik. Ancak dört saatin sonunda acı reçeteyi yine vatandaşa çıkaran anlayışlarında bir değişim iradesi olmadığını maalesef gördük,"

CHP Sözcüsü Yücel de, "Biz bu görüşmeyi AKP iktidarının yarattığı enkaza ortak olmak için değil, tam aksine yanlış ekonomi politikalarının bedelini ödeyen, dar gelirli vatandaş olmasın diye yaptık" demişti. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar