Bakan Uraloğlu: Marmara'daki sanayi ağırlığı Anadolu'ya kaydırılacak

Bakan Uraloğlu: Marmara'daki sanayi ağırlığı Anadolu'ya kaydırılacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, sanayi merkezleri ile limanlar arası bağlantıların demiryolları üzerinden sağlanması konusunda çalışmalar yapıldığını söyledi. Uraloğlu, bu proje kapsamında Marmara'daki sanayi ağırlığını azaltacaklarını söyledi.

Artı Gerçek - Yer bilimciler, beklenen Marmara depremi için artık geri sayımın başladığını söylüyor. Türkiye sanayisinin önemli bölümünün bulunduğu Marmara'daki büyük depremin ekonomiyi de çökertmesinden endişe ediliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Milliyet'te yaptığı açıklamada, Marmara'daki sanayi ağırlığını Anadolu'ya kaydırmayı planlandıklarını, böylece İstanbul'a da rahatlatacaklarını söyledi.

Uraloğlu, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Özellikle de üretim, sanayi merkezleri ile limanlar arası bağlantıların demiryolları üzerinden sağlanması konusunda çalışacağız. Bu çerçevede sanayinin Marmara Bölgesi’ndeki ağırlığını mümkün olduğunca seyrelterek, Anadolu’ya Ankara, Konya, Nevşehir, Aksaray üzerinden bir hatta yayılmasını sağlamak istiyoruz. Bir deprem gerçeği olmasının yanı sıra Marmara Bölgesi’ni her açıdan rahatlatmak gerekiyor. Tüm sanayi kuruluşlarının taşınması elbette mümkün değil ancak sanayici için Anadolu’da cazip alanlar oluşturarak en azından bundan sonraki sanayi yatırımlarının oralarda gerçekleşmesini sağlamak mümkün. Bu çerçevede bizden beklenen mevcut ve oluşturulacak yeni Organize Sanayi Bölgeleri’nin (OSB) kısa kısa hatlarla, ana hatlara oradan limanlara bağlanmasını demiryolları aracılığıyla sağlamak. Sanayicinin sanayi bölgesinden malını doğrudan yükleyebileceği bir kolaylığı oluşturmak.

Öne Çıkanlar