Berat Albayrak: 'Türkiye enerji ihraç edecek'

Berat Albayrak: 'Türkiye enerji ihraç edecek'
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ankara'da gazetelerin başkent temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Berat Albayrak, Türkiye'nin ilerleyen 10 yılda enerji...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ankara'da gazetelerin başkent temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Berat Albayrak, Türkiye'nin ilerleyen 10 yılda enerji konusunda sıkıntı yaşamayacağını söyledi.

Milliyet Gazetesi'nden Serpil Çevikcan'ın haberine göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin bir kışı daha doğalgaz arzında endişe ederek geçirmeyeceğine dikkat çekerek "Eskiden belli günlerde tüketim artışı, sistemdeki basınç kaynaklı teknik sıkıntılar nedeniyle konutlarda kesinti olmasın diye santralları kısıyorduk. O günler artık geride kalıyor" dedi. "Boru hatları konusunda çevremizdeki tüm olası işbirliklerini değerlendiriyoruz. Bölgemizin en yoğun enerji ithal eden ülkesiyiz. Son 10 yılda ithalatımız maden ithalatı ile birlikte yaklaşık 500 milyar dolar" açıklamalarında bulunan Bakan Albayrak, "Bu kadar bağımlı bir ülkeyken, bir de bakmışsınız Türkiye 10 sene sonra enerji ihraç eden bir ülke olmuş. Bunun için sadece doğal kaynak noktasında rezervinizin olması gerekmiyor. Bunu yapan doğal enerji rezervi olmayan ülkeler var" görüşünü savundu.

Enerji Bakanı Albayrak gazetelerin Ankara telsilcileriyle bir araya geldi. "31 Aralık günü sadece İstanbul’da Ortaköy, Davutpaşa, Aksaray’da üç tane yeraltı elektrik kablosu kesildi. Tıpkı siber saldırılar gibi" diyerek siber saldırılara da değinen Albayrak "5 Ocak’ta, TEİAŞ’a 19:32-19:37 arası bir atak oldu. Bu düzenli yapılan atakların üzerinde oldu. İlginç olan ne biliyor musunuz? Son bir aydır sadece Enerji Bakanlığı özelinde değil, Telekom sektörü, bankacılık sektörü, e-devlet sistemleri olmak üzere çok ciddi ataklar var. Tüm bunlara da hazırlıklı olmak lazım" diye konuştu.

Kaynak: Milliyet

Öne Çıkanlar