Bloomberg: Getir'in Alman rakibi Gorillas’ı satın alması gündemde

Bloomberg: Getir'in Alman rakibi Gorillas’ı satın alması gündemde
İstanbul merkezli teslimat girişimi Getir ile Berlin merkezli rakibi Gorillas arasındaki satın alma görüşmelerinde ilerleme kaydedildiği belirtildi. Satın alma teklifinin nakit ve hisse takası karışımından oluştuğu iddia ediliyor.

Artı Gerçek - İstanbul merkezli teslimat girişimi Getir'in, Berlin merkezli rakibi Gorillas Technologies GmbH’yi satın almak için görüşmeler yaptığı öne sürüldü. Buna göre, satın alma görüşmeleri ileri bir aşamaya ulaştı.

Bloomberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, satın alma teklifi kısmen hisse kısmen de nakit olarak yapıldı. Görüşmelerde henüz nihai kararın verilmediği belirtilirken, Getir ve Gorillas temsilcileri konuyla ilgili bir yorum yapmadı.

2015 yılında faaliyete başlayan Getir, hızlı teslimat işini büyütmek için mart ayında 11,8 milyar dolar değerleme ile yaklaşık 800 milyon dolar yatırım çekmişti. Şirketin değerinin bugün 11 milyar 800 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. Satın almanın gerçekleşmesi hâlinde, Getir'in Almanya'daki diğer rakipleri Gorillas ve Flink'i geride bırakması bekleniyor. Getir, 2021’in sonlarında İngiliz startup Weezy’yi de satın almıştı.

Berlin merkezli Gorillas ise 2020’de kurulduktan sonra, Covid-19 pandemisinde teslimat hizmetlerinin popülaritesinde yaşanan artış sayesinde hızla sermaye çekti. Bu yılın başlarında da Fransız Frichtti’yi bünyesine kattı.

Ancak şirket yakın zamanda işten çıkarmalar gerçekleştirmek ve faaliyet gösterdiği bazı pazarlardan çıkmak durumunda kaldı. Gorillas CEO’su Kağan Sümer bu yılın başlarında yaptığı açıklamada, şirketi kârlılığa döndürebilmek için yeni finansman arayışına girmeyi planladıklarını söylemişti.

Öne Çıkanlar