Cevdet Akçay'dan 'sıkı para politikasına devam' mesajı: 'Başka yolu yok'

Cevdet Akçay'dan 'sıkı para politikasına devam' mesajı: 'Başka yolu yok'
Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay "Aylık enflasyon sürdürülebilir bir şekilde düşüş eğilimine girene kadar sıkı para politikasını sürdüreceğiz, başka yolu yok" dedi.

Artı Gerçek - Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay, İngiliz The Economist dergisine verdiği demeçte, yürüttükleri para politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Enflasyonun sürdürülebilir bir düşüş eğilimine girene kadar 'sıkı para politikasının' sürdürüleceğini belirtti ve "Aylık enflasyon sürdürülebilir bir şekilde düşüş eğilimine girene kadar sıkı para politikasını sürdüreceğiz, başka yolu yok" dedi.

Yüksek mevduat faizi ile TL mevduatın payının arttığına da dikkati çeken dergi, güçlü Türk lirasının ise ihracatçılar tarafından hoş karşılanmadığını belirtti.

Akçay, bu konuda TL'deki değer kaybının fiyatlar üzerinde yukarı yönlü baskı yaratacağını söyledi. Akçay, "Rekabet avantajı elde etmek için, zayıf TL çıkmaz bir yol. Enflasyonu kontrol altına almak için para politikasını sıkı tutuyoruz, bu da TL'de reel olarak daha fazla değerlenmeye yol açabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Akçay TL'deki reel değerlenmenin hedefleri değil, uyguladıkları politikanın bir sonucu olduğunu da ifade etti.

Öne Çıkanlar