Çok sayıda Akbank müşterisinin hesapları boşatılmıştı: Mağdurlar hak arayışında

Çok sayıda Akbank müşterisinin hesapları boşatılmıştı: Mağdurlar hak arayışında
Akbank'ta mayıs ayında bilgileri dışında hesaplarından para ve kredi çekilen müşteriler, mahkemede hakkını arıyor. WhatsApp grupları kurarak bir araya gelen banka müşterileri, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. Akbank ise açıklama yaptı.

Artı Gerçek - Akbank müşterisi olan çok sayıda kişinin Mayıs ayında banka hesaplarından bilgisi dışında para çekilmesi yargıya taşındı. Mağdurlar ayrıca WhatsApp grupları kurarak bir araya geliyor. Gruplardaki sayının 160’ı bulduğu ifade ediliyor. Akbank ise; "Mevcut tüm güvenlik protokollerini BDDK’nın ilgili güvenlik mevzuatları nezdinde tam ve eksiksiz olarak sağlamaktayız" denildi.

Akbanklı çok sayıda müşterinin hesabından, bilgileri dışında para çekilmesine dair ilk şikayetler Mayıs ayının ilk haftasında gündeme gelmişti. Bankadan yapılan açıklamada sorun kabul edilerek, "Aynı gün içinde düzeltme yapıldı" denilmişti.

KONU YARGIDA

BirGün'ün haberine göre; Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan bir kişi, “19 Mayıs’ta marketten alışveriş yapacağım esnada bakiyemin yetersiz olduğunu öğrendim. Saha sonra ATM’ye giderek hesabımı kontrol ettiğimde ayın gün hesabımdan benim bilgim ve rızam dışında 350 bin TL kredi kullanıldığını ve bunun da başka bir hesaba aktarıldığını öğrendim. Kullanılan kredi ile birlikte hesaplarımda bulunan parayla birlikte toplam 526 bin 741 TL başka hesaplara gönderilmiş. Bu işlemler sırasında Akbank bana hiçbir şekilde mesaj göndermedi, arayıp uyarıda bulunmadı. Bu işlemlere onay vermedim. Burada bir güvenlik zafiyeti var. Hesabımdan para çeken kişilerden ve bu güvenlik açığını oluşturan Akbank yetkililerinden davacı ve şikayetçiyim” dedi.

160 KİŞİ VAR

Dolandırılan, banka hesapları boşaltılan ve adlarına kredi çeken Akbank müşterileri WhatsApp grupları kurarak bir araya geliyor. WhatsApp gruplarında dolandırılanların sayısının ise 160’ı bulduğu ifade ediliyor.

AKBANK'TAN AÇIKLAMA:

Konunun yeniden gündem olmasının ardından Akbank tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, "Siber suçların tüm bankacılık sektörünü etkileyen ve bu nedenle de ulusal otoriteler liderliğinde mücadele edilen bir husus olduğu" ifade edilerek "Tüm güvenlik protokollerini tam ve eksiksiz olarak sağlamaktayız" denildi.

Akbank açıklaması şöyle:

“Öncelikle internet ve mobil bankacılık platformlarında yaşanan dolandırıcılık ve siber suçların tüm bankacılık sektörünü etkileyen ve bu nedenle de ulusal otoriteler liderliğinde mücadele edilen bir husus olduğunu vurgulamak isteriz. Bankamız da bu kapsamda, tüm yasal mevzuatlar ve hukuki yükümlülükler çerçevesinde bu sorun ile mücadelesini tüm birimleri ile sürdürmektedir.”

"Mevcut tüm güvenlik protokollerini BDDK’nın ilgili güvenlik mevzuatları nezdinde tam ve eksiksiz olarak sağlamaktayız. Ayrıca tüm sistemlerimiz güvenlik değerlendirmelerinden ve testlerinden geçirilmekte; 7 gün 24 saat korunmakta ve izlenmekte, teknoloji ve süreç yetkinlikleri alanında uzman bağımsız firmalara test ettirilmekte ve iç ve bağımsız denetçiler tarafından denetlenmektedir."
(Kaynak)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar