Demirören borcuna karşılık medya binasını Ziraat Bankası'na devretti

Demirören borcuna karşılık medya binasını Ziraat Bankası'na devretti
Demirören, kredi borcu nedeniyle medya binasını Ziraat Bankası'na devretti. Protokole göre, medya binasının yerine proje geliştirilecek.

Artı Gerçek - Demirören'in faiziyle birlikte 900 milyon doları bulan kredi borcu, Göktürk'teki yeşil alanın ardından Bağcılar'daki medya binası da imara açılmak suretiyle sıfırlanmaya çalışılıyor. Bu amaçla Bağcılar'daki Demirören Medya Center, Ziraat Bankası'na devredildi.

KAP'A AÇIKLAMA YAPILDI

Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Ziraat Bankası A.Ş. ile Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş. arasında gayrimenkul devri ve proje geliştirilmesine dair işbirliği protokolü imzalandığını duyurdu. Ziraat GYO'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, mülkiyeti Ziraat Bankası'nda bulunan Bağcılar'daki tapunun 2161 ada, 10 parseli ve 2163 ada, 3 parselinde kayıtlı taşınmazlar üzerinde gayrimenkul projesi geliştirilmesine ilişkin olarak, Ziraat Bankası ile Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş. arasında 28 Ekim tarihinde gayrimenkul devri ve proje geliştirilmesine dair işbirliği protokolü imzalandı.

TARİH NETLEŞTİRİLMEDİ

Açıklamada protokolün imza tarihi itibarıyla, projeye konu taşınmazların mülkiyetlerinin şirkete devrinin yapılacağı tarihin henüz belirlenmediği belirtildi. Protokolde belirtilen şartlar ile ekspertiz raporuyla tespit olunacak rakam da dikkate alınarak belirlenecek değer üzerinden taşınmazların devrinin sağlanmasını takiben gelişmelerin kamuya duyurulacağı ifade edildi.

BİNA 2020'DE BOŞALTILDI, EVDEN ÇALIŞILMAYA GEÇİLDİ

Böylelikle, Doğan Medya tarafından 1992 yılında inşa edilen ve Kanal D, CNN Türk, Hürriyet ve Milliyet'e ev sahipliği yapan bina yakında tarihe karışacak.
Korona virüsü nedeniyle binanın gazetelerin olduğu bölümü 2020 yılında geçici olarak boşaltılmış, ancak daha sonra evden çalışma kalıcı hale getirilmişti.

Demirören Holding'in, Ziraat Bankası'ndan aldığı kredilere karşılık Kemerburgaz’da bulunan ve üzerinde golf sahalarının bulunduğu arazileri de Ziraat Bankası'na geçmişti. Arazi daha sonra imara açılmış, Göktürk sakinleri ise yeşil alanın betona boğulmaması için eylemlere başlamıştı. Göktürk'te konut ve villa olmak üzere 650 adet bağımsız bölüm inşa edeceği belirtiliyor.

NE OLMUŞTU?

Demirören, Doğan Medya Grubu'nu satın almak için 2018 yılında Ziraat Bankası'ndan 700 milyon dolar kredi kullanmıştı. Ödenmeyen borç faiziyle birlikte 850 milyon doları geçmişti. Reuters ise geçen yıl, Demirören Grubu'nun Doğan Medya'yı satın almak için Ziraat Bankası’ndan aldığı kredinin de yer aldığı 1,5 milyar dolarlık borcun yapılandırılması için bankalarla görüşmelere başladığını yazmıştı. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar