Dünyanın en ucuz ve en pahalı şehirleri

Dünyanın en ucuz ve en pahalı şehirleri
Dünyanın en pahalı şehirlerinden üçü ABD'de, ikisi İsviçre'de. Singapur ve New York başı çekiyor. En ucuz şehir Suriye'nin başkenti Şam.

Artı Gerçek - The Economist'in Dünya Çapında Yaşam Maliyeti 2022 raporu, dünyanın en pahalı şehirleri listesinde bu yıl büyük değişikliklerin olduğunu gösterdi.

Bugün yayımlanan raporda toplamda 173 şehir ele alındı. Rapora göre, dünyanın en pahalı şehri unvanı Tel Aviv'den Singapur ve New York'a geçti. Geçen yıl ikinci sırada bulunan Paris'in dokuzuncu sıraya indiği görüldü.

Dünyanın en pahalı şehirleri:

Singapur/New York, ABD
Tel Aviv, İsrail
Hong Kong, Çin
Los Angeles, ABD
Zürih, İsviçre
Cenevre, İsviçre
San Francisco, ABD
Paris, Fransa
Kopenhag, Danimarka
Sidney, Avustralya

Dünyanın en ucuz şehirleri hangileri?

Şam, Suriye
Trablus, Libya
Tahran, İran
Tunus, Tunus
Taşkent, Özbekistan

YAŞAM MALİYETİNDE YÜZDE 8.1 ARTIŞ

Economist tarafından paylaşılan verilere göre 172 şehirdeki yaşam maliyeti, Ukrayna'daki savaş nedeniyle 2022 yılında %8,1 oranında arttı.

Yaşam maliyetinde en büyük artışlardan biri ABD'de görüldü. San Francisco kenti, 24'üncü sıradan yedinci sıraya çıktı.

İSTANBUL, BOENOS AIRES VE TAHRAN'DA YÜKSEK ENFLASYON

Economist, İstanbul, Buenos Aires ve Tahran'da da yüksek enflasyon görüldüğünü vurguladı. Enflasyondaki en yüksek artış ise yüzde 132 ile Venezuela'nın Karakas şehrinde görüldü.

Avrupa şehirleri, Ukrayna savaşının ardından Rusya'nın kararlarıyla birlikte gaz ve elektrik fiyatlarında yüksek artış gördü. Fiyatlar, ortalama yüzde 29 arttı. Dünya çapındaki artış ortalaması ise yüzde 11 idi.

The Economist’in raporunun özeti

Öne Çıkanlar