Ekonomist Başaran: Hiper-enflasyon kapıda, kıtlık artacak insanlar raflarda mal bulamayacak

Ekonomist Başaran: Hiper-enflasyon kapıda, kıtlık artacak insanlar raflarda mal bulamayacak
Türk Lirası, döviz karşısında değer kaybetmeye devam ederken ekonomi uzmanlarından endişe verici uyarılar geliyor.

Eski Yeni Doğuş Group CEO'su ekonomist Bayram Başaran, YouTube'dan yayınladığı videoda "Dolar ve enflasyon fırtınasına hazır olun" dedi.

'DOLAR YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK'

Türk Lirası'nın dolar ve euro karşısında değer kaybetmeye devam edeceğini belirten Bayram Başaran, şu ifadeleri kullandı:

"Bu hız devam edecek gibi görünüyor. Gelen veriler çok iç açıcı değil. Şu anda TÜİK açıklamalarına bakıyoruz, tüketici güven endeksi 7.30 puan daha indi ve yüzde 71'e düştü. Ekonomi güven endeksi ilk defa 100'ün altına indi. Bunlar ekonominin mevcut politikalarla düzelmeyeceğini gösteriyor. Güven kayboldukça ekonominin düzelmesi mümkün değil. Ankara'nın bunu görmesi gerek. Beş aydır ısrar ediyorsunuz. Bu şekilde maalesef dolar önümüzdeki günlerde de dolar yükselmeye devam edecek. Daha doğru Türk lirası değer kaybetmeye devam edecek."

'HİPER-ENFLASYON KAPIDA, KITLIK ARTACAK'

TÜİK'in 3 Aralık'ta açıklayacağı enflasyon rakamlarına dikkat çeken Başaran şöyle devam etti:

"Hiper-enflasyondan bugün itibarıyla kaçmamınız mümkün değil. Ayın 3'ünde çok merak ediyorum TÜİK ne açıklayacak? TÜİK'in hem çekirdek enflasyonu hem tüketici enflasyonu nasıl açıklayacağını çok merak ediyorum. Beklentiler Türk lirasının düşeceğine yönelik... Dolar ve Euro'nun artacağına yönelik büyük bir düşünce var. Şimdi bunun önünü kesmeniz lazım. Şu an oluşturabiliyor musunuz? Yok. O zaman hiper-enflasyondan kaçamazsınız. Çünkü her gün yeni maliyetler gelecek. Hiper-enflasyon kapıda dururken Türk lirasının değerleneceğine dair düşünceler yanlış. Bu bağlamda 5 aylık rakamlar zaten bunun tersini gösteriyor. Faizler düşecek diye ısrar ediliyor. Düşürün bakalım neler olacak görün! Kıtlık artacak insanlar raflarda mal bulamayacak. Bunları neden görünmüyorlar anlamış değilim."

Öne Çıkanlar