Ekonomist Hakan Kara asgari ücret tahminini açıkladı

Ekonomist Hakan Kara asgari ücret tahminini açıkladı
Ekonomist Hakan Kara, asgari ücrete ilişkin beklentisini açıkladı. Buna göre, asgari ücretin yüzde 28 zamla 10 bin 880 liraya veya ‘düz olsun istenirse’ 11 bin liraya çıkmasını bekliyor.

Artı Gerçek - Asgari Ücret Tespit Komisyonu ara zam için görüşmelerine devam ederken Merkez Bankası’nın eski başekonomisti olan ekonomist Hakan Kara, asgari ücrete ilişkin beklentisini açıkladı.

"Asgari ücret ne olur?" sorusuna Twitter hesabından cevap veren Kara, asgari ücret zammına ilişkin yüzde 28 artış beklediğini açıkladı.

'EN FAZLA 11 BİN LİRA'

Kara, "Son dönemde genelde TÜRK-İŞ açlık endeksi referans alınıyor. Yine öyle olursa (Haziran’da endeksin yüzde 5 artacağını varsayarak) Temmuz’da net asgari ücretin yüzde 28 artışla 10.880 TL olması beklenir. Düz olsun diye belki 11.000 ’e de tamamlanabilir (yüzde 29,3 artış)" dedi.

Yetkililerin rakamı düz hesap yaparak 11 bine tamamlayabileceğini de belirten Kara, bu durumda asgari ücretteki artış oranının yüzde 29,3 olacağını aktardı.

Türk-İş tarafından paylaşılan son açlık ve yoksulluk verilerine göre mayısta dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 10 bin 362,01 TL’ye, yoksulluk sınırı 33 bin 752,49 TL’ye yükselmişti.

İKİNCİ TOPLANTI TARİHİ BELLİ OLDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol'la pazartesi günü saat 14.00'te asgari ücret için bir araya gelecek. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar