Erdoğan: Temmuzda asgari ücrete ara zam var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asgari ücrete ara zam olacak mı?" sorusu üzerine önce "Ara mara olur mu ya. Zamların zaten hepsini açıkladık" dedi. Ardından yine soru üzerine "Temmuzda var" yanıtını verdi. Bakan Bilgin ise bu sabah "Ara zam gündemde değil" dedi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, TBMM'den ayrılırken, gazetecilerin, "Enerji konusunda müjdeleriniz oldu, emeklilere de bir zam yapılacak. Asgari ücrete ara zam söz konusu olacak mı?" sorusuna şu karşılığı verdi: "Ara mara olur mu ya... Zamları zaten yaptık... (Muhabirin 'Seçim öncesi olur mu efendim?' demesine üzerine) Hayır hayır öyle bir şey yok. Şimdi tüm zamları falan hepsini zaten açıkladık, hayırlı olsun... (Muhabirin 'Yani yıl sonunu mu bekleyeceğiz' sorusu üzerine) Yo temmuz var ya... ('Muhabirin temmuzda bir ara zammı düşünülüyor' demesi üzerine) Temmuzda var."

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMIYLA MI KARIŞTIRDI?

Erdoğan'ın asgari ücret zammı için önce 'Hayır' deyip, ardından "Temmuzda var" ifadesini kullanması, kafa karışıklığına neden oldu. Temmuzda, memur ve emekli maaşlarına zam yapılacak.

BİLGİN BİR KAÇ SAAT ÖNCE 'ARA ZAM GÜNDEMDE DEĞİL' DEMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise Erdoğan'ın bu demecinden bir kaç saat önce, asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı sorusu üzerine, şu açıklamayı yapmıştı: "Öyle bir şey (ara zam) yok. Ben hiçbir yerde öyle bir şey söylemedim. Asgari ücret bildiğiniz gibi 8 bin 500 lira açıklandı. Enflasyon düşüyor. Temmuz ayında bu eğilim, düşüş devam ederse, asgari ücrette yeniden bir düzenleme yapma veya ihtiyaç duyulmaz. Temmuz'da yeniden değerlendiririz. O günkü şartlarda bakarız ama günümüzde öyle bir şey yok."

Öte yandan İsveç'in NATO üyeliği konusuna da değinen Erdoğan, "Onlardan beklediğimiz bazı şeyler var önce onların yerine gelmesi lazım" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar