Erdoğan yine 'yerli otomobil' istedi

Erdoğan TOBB Genel Kurulu’nda, "Gelin şu yüzde 100 yerli üretim olan otomobili TOBB camiasından çıkartalım" dedi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Erdoğan'a yerli otomobil sözü verdi.

Erdoğan yine 'yerli otomobil' istedi

EKONOMİ - Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB'un 73'üncü Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, yerli otomobilin TOBB camiasının içerisinden çıkarılması teklifini yaptı. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da, Erdoğan'a, "Siz bunu istedikten sonra bu Türk iş dünyası bunu rahatlıkla yapar" dedi. Erdoğan, "Bir teklifim var, gelin yerli otomobilimizi TOBB camiasının içinden çıkaralım. Buna hasretim, bu milletin bir evladı olarak hasretim. Bu millete montaj yakışmıyor" dedi. Erdoğan'ın bu talebinin ardından söz alan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Siz bunu istedikten sonra, bu Türk iş dünyası bunu rahatlıkla yapar, siz yeterki bizim yanımızda olun, biz bunu yaparız. Nasıl 5 ayda 1.1 milyon istihdam yaptıysak onu da yaparız" dedi. Erdoğan da bunun üzerine, "Biz her daim yanınızdayız, sizinle beraber olacağız" ifadesini kullandı.

YÜKSEK FAİZİ SÖMÜRÜ ARACI OLARAK GÖRÜYORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her yerde yüksek faizden şikayet var mı, var. Bunu dillendiren bir başbakan, bir cumhurbaşkanı olarak hep gündemimde tuttum, hala da gündemimde. Gündemimde olmaya da devam edecek. Çünkü faizi, hep söylüyorum, çok açık net söylüyorum, yüksek faizi ben bir sömürü aracı olarak görüyorum. Burada kar amaçlı bir faiz mantığı yok, sömürü aracı olarak bir faiz mantığı var" diye konuştu.

Erdoğan, "O karınca yazısıyla sözleşmeler var ya...Tabii o krediye mahkum olan girişimci ne yapıyor, geliyor altına imzayı atıyor. İçinde ne var ne yok, bundan haberi var mı, yok. Geri çağırma olduğu zaman, eli mahkum, elinde ne var ne yok, onu da vermek durumunda kalıyor. Bu anlayış tabii ki adil bir anlayış değil. Ama bunun da çözülmesi şart. Allah'ın izniyle bunu da çözeceğiz." diye konuştu.

BAKAN ARKADAŞLARIMA SÖYLEYECEĞİM: YOL HARİTANIZI GETİRİN

"2023 Türkiye için bir dönüm noktası olacak. Karşı karşıya kaldığımız her meydan okumayı bir fırsat olarak görüyoruz." diyen Erdoğan, "Altı aylık programla 2019 hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdüreceğiz. Yıl sonuna kadar bütün bakan arkadaşlarımıza şunu söyleyeceğim, "Yol haritanızı altı aylık hazırlayıp getirin" ifadelerini kullandı.

erdoğan tobb çağrı hisarcıklıoğlu yerli otomobil