Esnaf borçlarına kısıtlama düzenlemesi

Esnaf borçlarına kısıtlama düzenlemesi
Ticaret Bakanlığı yayımladığı tebliğle, esnaf borçlarının 1 Haziran 2020 tarihine kadar ertelendiğini duyurdu.


ARTI GERÇEK- Ticaret Bakanlığı, 17 Mayıs’a kadar sürecek olan ‘tam kapanma’ tedbirleri kapsamına giren kepenk açmayacak esnaflara ilişkin bir karar aldı.

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yer alan tebliğe göre 30 Nisan ve 31 Mayıs tarihleri arasında çeklerin ibraz edilemeyecek. 

Bakanlığın tebliğinde şu ifadelere yer verildi:

"Anılan hükmün gerekçesinde; tam kapanma ile birlikte ticari hayatta meydana gelecek yavaşlamanın tacir ve esnaf bakımından olası olumsuz etkilerini azaltabilmek ve tam kapanma dönemi içinde ödemelerini planlayabilmelerine imkân verebilmek amacıyla, tacir ve esnafın 30/4/2021 ila 31/5/2021 tarihleri arasına isabet eden kambiyo senedinden ve özellikle çek ve bonodan kaynaklanan borçları ile kamu idarelerine olan borçlarına ilişkin olarak 2021 yılı Mayıs ayı sonuna kadar yasal takip başlatılmamasının amaçlandığı ifade edilmiştir.

Söz konusu düzenlemeyle Covid-19 salgın hastalığı nedeniyle uygulanan kısıtlama tedbirleri kapsamında çekini bankaya ibraz edemeyen alacaklının hakkının korunmasının yanı sıra borçlunun ödeme günü bu tarihler arasına denk gelen borçlarını 1/6/2021 tarihinden sonra ödeyebilmesine de imkân sağlanmıştır.

Öne Çıkanlar