EYT'lilere banka promosyonu hakkı! EYT ile emekli olacaklar için promosyon miktarı belli oldu

EYT'lilere banka promosyonu hakkı! EYT ile emekli olacaklar için promosyon miktarı belli oldu
Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinde sona gelindi. Peki EYT ile emekli olacaklar ne zaman banka promosyonu alacak. Banka promosyonu hangi tarihte verilecek. Promosyon kaç lira? Detayları haberimizde...

Artı Gerçek - EYT düzenlemesi ocak ayında yürürlüğe girecek. EYT ile emekli olacak kişiler emekli maaşlarını şimdiden hesaplamaya başladı. İlk maaşlarını alacak olanlara, 8 bin lirayı bulan emekli promosyonu imkânı da doğacak.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in verdiği bilgiye göre, ocak ayı itibariyle yaklaşık 1,5 milyonu aşkın kişi emeklilik hakkı kazanacak. 2023 yılında emekliliğe hak kazananlar için maaş süreci de başlayacak. Yeni emekli olacaklar mart ayında hem ocak hem şubat hem de mart maaşını toplu olarak alacak.

ÇİFTE ÖDEME YAPILACAK

Emekli olacak kişiler, maaşlarını hangi banka ve şubeden alacaklarını seçebilecek. Yapılan tercihin ardından ilk emekli maaşı seçilen bankaya yatacak. Emekli olan kişiler, 3 yıllık taahhüt karşılığında seçtikleri bankadan 10 bin liraya kadar promosyon ödemesi alacak. Promosyon ödemesi ilk maaşı takiben üç gün içinde ödenecek.

SGKK PROMOSYON ORANLARI

Soyla Güvenlik Kurumu (SGK) geçen aylarda promosyon tutarlarını güncelledi. En düşük promosyon miktarları ise şöyle: Maaşı 3500 liraya kadar olanlar için 3000TL gibi bir ödeme söz konusu olacak. 3500-7500 lira arası olanlar için 3500 TL, 7500-10000 lira arası olanlar için 4.500 TL, ve 10.000 liradan fazla maaş alanlar için ise 5000 liraya kadar promosyon ödemeleri gerçekleşebilecek. Bankaya göre tutarlar değişiyor. Örneğin 5 bin lira emekli maaşına 7 bin 500 lira promosyon veren bankalar da var.

Yapılan açıklamaya göre bankalar bu miktarlardan daha az ödeme gerçekleştiremeyecek. Buna karşın bankalara alt limitin altına düşmemeleri haricinde istedikleri ödemeleri yapabilirler. Yaşanacak rekabetle rakamlarının yükselmesi bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar