FATF haziranda Türkiye'yi gri listeden çıkarabilir iddiası

FATF haziranda Türkiye'yi gri listeden çıkarabilir iddiası
Bloomberg'e konuşan kaynaklara göre, Mali Eylem Görev Gücü (FATF) 28 Haziran tarihli toplantısında Türkiye'yi gri listeden çıkarmayı görüşecek. FATF, 21 Ekim 2021 tarihinde Türkiye, Pakistan, Suriye ve Güney Sudan'ı gri listeye almıştı.

Artı Gerçek - Türkiye, kara para aklamaya karşı yeterli güvenceye sahip olmayan ülkelerin alındığı gri listeden 3 yıllık sürecin sonunda çıkmaya hazırlanıyor.

Bloomberg'e konuşan kaynaklara göre, Paris merkezli Mali Eylem Görev Gücü (FATF) bu ay Türkiye'ye geldi ve 'yasa dışı para akışını önleme yönünde ilerleme kaydedildiği'ni tespit etti.

Henüz kesin bir karar alınmamamış olsa da bu ziyarette varılan sonuçlara göre, Türkiye'nin FATF'ın 28 Haziran'da Singapur'da yapacağı toplantıda 'gri liste'den çıkarılabileceği ifade ediliyor.

BİRKAÇ OLUMSUZ OY BİLE SÜRECİ UZATABİLİR

Kaynaklar, FATF'ın Türkiye'yi listeden çıkarabilmesi için üyelerin nitelikli çoğunluğunun bu karara destek vermesi gerektiğini, birkaç aksi oyun bile süreci uzatabileceğini belirtti. Üyeler arasında ülkeler ve Avrupa Komisyonu gibi organizasyonlar bulunuyor.

Öne Çıkanlar