Gedikli: TL’ye operasyon yapanlar kim

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gedikli, “TL’de neden değer kaybı var doğru soru değil! Doğru soru TL’ye operasyon yapanlar kim ve neden şimdi” dedi.

Gedikli: TL’ye operasyon yapanlar kim

EKONOMİ - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, Türk Lirası’ndaki değer kaybına ilişkin olarak sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmesinde, "TL’de neden değer kaybı var doğru soru değil! Doğru soru TL’ye operasyon yapanlar kim ve neden şimdi" açıklamasında bulundu.

Gedikli, "İlgili kurumlarımızın ve bakan arkadaşlarımızın gereken işlemleri yapacağına eminim! Meydanı boş bulup at koşturmalarına müsade edilemez" şeklinde açıklamasına devam etti.

Merkez Bankası'nın faizleri değiştirmemesi kararının ardından kademeli olarak sürdürdüğü yükselişle dün akşam 3,84 seviyesini gören Dolar/TL, bu sabah 3,83 seviyesinin üzerinde seyrediyor. Euro/TL ise 4.4806’ya kadar yükseldikten sonra bu sabah 4.4523/4.4530 seviyesinde bulunuyor.

Politico’nun dünkü haberinde, Fed Başkan adaylığında Janet Yellen’ın oyun dışı kaldığını yazmasından sonra küresel bazda dolar hızla değer kazandı ve gelişmekte olan piyasaları da baskı altına aldı. Bu gelişmelerin tamamından olumsuz etkilenen TL, daha öncesinde ise basında çıkan Alman kamu bankalarının Türkiye’ye finansmanı kısacağı haberleri ve Merkez Bankası’nın faizleri sabit tuttuğu toplantı kararları sonrasında değer kaybediyor.

operasyon Kim bülent gedikli Türk Lirası değer kaybı