Getir, Fransa'dan ayrılıyor: İflas başvurusunda bulundu

Getir, Fransa'dan ayrılıyor: İflas başvurusunda bulundu
Getir, Fransa'dan ayrılma kararı aldı ve iflas başvurusunda bulundu. 1800 çalışanın akıbeti henüz bilinmezken; Getir'in Fransa'da uygulanan kanunlar nedeniyle ayrılma kararı aldığı belirtildi.

Artı Gerçek - Hızlı teslimat markası Getir'in Fransa pazarından çıkacağı öğrenildi. Ayrılışın gerekçesi, Fransa’da uygulanan yasal kısıtlamaların şirketin başarısını zorlaştırması olarak paylaşıldı. Şirketin Fransa ayağındaki tüm varlığı için alıcı aranacağı açıklandı. WebTekno'nun AFP'den aktardığına göre, Getir, aynı zamanda ülkede iflas başvurusunda da bulundu.

Getir'in Fransa'dan ayrılma kararı sonrası 1800 çalışanın akıbeti ise henüz bilinmiyor. AFP’ye konuşan CFDT sendikası temsilcisi Johann Tchissambou, ayrılma duyurusunun ardından çalışanların ücretlerinin ödemesinin eylül ayına kadar garanti altına alınması gerektiğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Fransa hükûmeti, mart ayında Getir ve benzeri hizmetlere ait “gölge mağaza”ların birer depo olarak değerlendirilmesi gerektiğini kararlaştırmıştı. Böylelikle şehir merkezlerindeki depoların akıbeti riske girmiş, merkezlerde depoların bulunup bulunmayacağı şehir yönetimlerine bağlı kılınmıştı. Getir’in rakibi Flink de haziran ayının başında Fransa’da iflas bildirisinde bulunmuştu. Bir diğer hızlı teslimat hizmeti Gopuff da ocak ayında Fransa’dan ayrılmıştı.

Öne Çıkanlar