Harekatı dünyaya anlatma işine TOBB gönüllü oldu

Harekatı dünyaya anlatma işine TOBB gönüllü oldu
Harekatın 'uluslararası kurallara uygun ve meşru' olduğunu dünyaya anlatmak için TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, 190 ülkedeki muadil iş kurumlarına mektup gönderiyor.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde 'Barış Pınarı Harekatı' adıyla başlattığı askeri operasyon beşinci gününde de devam ederken, harekatın "uluslararası kurallara uygun ve meşru bir operasyon" olduğunu dünya kamuoyuna anlatmak üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun imzasıyla oluşturulan mektup, 190 ülkedeki muadil iş kurumlarına ve beş kıtadaki en büyük yedi iş örgütüne gönderiliyor.

Hisarcıklıoğlu'nun imzasıyla, 'Barış Pınarı Harekatı'nın "uluslararası kurallara uygun ve meşru bir operasyon olduğunu" dünyaya anlatmak üzere hazırlanan mektup, 190 ülkedeki muadil iş kurumlarına ve Avrupa’da Eurochambers, Asya’da Asya-Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu, İslam Ticaret Sanayi Odası, Arap Odalar Birliği, Afrika’da Afrika Odalar Birliği, Amerika’da US Chambers ve Latin Amerikan Odalar Birliği'ne gönderilmeye başlandı.

Mektupta, harekatın amacının "hem ülke sınırlarının güvenliğini sağlamak hem de bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmak" olduğu anlatıldı. Bölgenin terör örgütlerinden temizlenerek, Suriye halkının teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarılacağı ifade edilen mektupta, böylece bölgede huzur, güven ve barış ortamının yeniden tesis edileceği vurgulandı.

Daha önce gerçekleştirilen Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarından bahsedilen mektupta, "Türkiye sınırlarına yönelik Suriye kaynaklı terör tehdidinin sona ermediği, özellikle Fırat’ın doğusunda sınırın ötesinde konuşlu PYD/YPG unsurlarınca taciz ve hasmane eylemlerin sürdüğü" kaydedildi.

Mektupta ayrıca, "Türkiye’nin evrensel hukuk ve uluslararası kurallardan doğan hakkını kullandığı, harekatın, Birleşmiş Milletler Güvelik Konseyi terörle mücadele kararları ile BM Sözleşmesi’nde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde başlatıldığına" yer verildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar