Nebati'den 'epistemolojik kopuş' yorumu: İş adamıyla iş adamı gibi, çiftçiyle çiftçi gibi konuşuruz

Nebati'den 'epistemolojik kopuş' yorumu: İş adamıyla iş adamı gibi, çiftçiyle çiftçi gibi konuşuruz
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, 'Türkiye Ekonomi Modeli'ni savundu. 'Epistemolojik kopuş' sözleriyle ilgili de yorumda bulunan Nebati, "İş adamıyla iş adamı gibi, çiftçiyle çiftçi gibi konuşuruz" dedi.

Artı Gerçek - Yalova'da LC Waikiki Lojistik Merkezi'nin açılışında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, son günlerde çok konuşulan "Neo-klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heterodoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi ile daha fazla önem kazanmaktadır" sözleriyle ilgili yorumda bulundu. Nebati, şunları söyledi:

'İŞ ADAMIYLA İŞ ADAMI GİBİ, ÇİFTÇİYLE ÇİFTÇİ GİBİ KONUŞURUZ'

"Çiftçiyle çiftçinin dilinden konuşuruz. Bir habbe tanesinin tohum olarak toprakla buluşmasından bir başağa nasıl gelişini saatlerce, günlerce anlatacak bir tarım, çiftçi anlayışıyla dilimize vurur söylemlerimiz. Bir işçiyle otururuz, ekmeğimizi beraber paylaşırız. Bir iş adamıyla oturur, onunla beraber yürür, önündeki engelleri kaldırırız. Bir dar gelirliyle baş başa kaldığımızda 'Seni çok iyi anlıyoruz.' deriz. Enflasyon olduğu zaman onunla nasıl mücadele edeceğimizi iyi biliriz. Ülkenin 20 yılda nereden nereye geldiğini, neler sağladığımızı çok iyi bir şekilde ifade etmeyi beceririz ama hem alaylı hem de mektepli olarak bir üniversite hocasıyla da oturup konuşurken hangi dili nasıl ifade edeceğimizi de çok iyi biliriz."

'TÜRKİYE EKONOMİ MODELİ UZUN VADEDE ORTA GELİR TUZAĞINI AŞMAYI HEDEFLİYOR'

Konuşmasında, başta ABD Merkez Bankası olmak üzere dünya merkez bankalarının uyguladığı finansal sıkılaşma politikasını eleştiren Nebati, bunun resesyon ve uzun vadeli durgunluk riskini artırdığını dile getirdi. "Türkiye Ekonomi Modeli'mizin temel amacı, ekonomimizin sürdürülebilir büyüme patikasına girmesini sağlamak, kısa vadede küresel sıkıntıları en düşük hasarla bertaraf ederken uzun vadede orta gelir tuzağını aşmaktır." diyerek sözlerine devam eden Hazine ve Maliye Bakanı, Türkiye'nin ekonomi modeliyle diğer ülkelere örnek olacağını belirtti. (EKONOMİ)

Öne Çıkanlar