İddia: Erdoğan, Şimşek'ten seçim öncesi kamu harcamalarının artırılmasını istedi

İddia: Erdoğan, Şimşek'ten seçim öncesi kamu harcamalarının artırılmasını istedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Bakan Şimşek'ten yerel seçim öncesi kamu harcamalarının artırılmasını istediği öne sürüldü. Gazeteci Babacan "Şimşek’in iki hafta önce yaptığı kamu harcamalarının sınırlandırılması uyarısının tam tersi planlanıyor" diye yazdı.

Artı Gerçek - Yerel seçim öncesi ekonomi koridorları hareketlenmiş durumda. Emekli zammının hiç kimseyi memnun etmediğini belirten Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, bütçe açığının bir gün öncesinden açıklanmasının, zammın sınırlı kalacağının habercisi olduğuna işaret etti.

Sorunun sadece emeklilere ek zamla bitmediğine vurgu yapan Babacan, bugünkü köşesinde, yerel seçim öncesi ekonomide atılacak adımlara ilişkin şu kulis bilgilerini yazdı:

"Sorun sadece emeklilere ek zamla bitmiyor. Yerel seçimlerde avantajlı çıkmak isteyen iktidar partisi, kesenin ağzını açmak istiyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekibi ise temkinli. Ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ekibi aynı düşünmüyor. Erdoğan’ın 31 Mart’a kadar kısıtlamaların kaldırılması ve ‘kesenin ağzının açılmasını' istediği, bunu da direkt Mehmet Şimşek’e söylediği anlatılıyor. Yani, Şimşek’in iki hafta önce yaptığı sosyal yardımların doğru kullanılması ve kamu harcamalarının sınırlandırılması uyarısının tam tersi planlanıyor…"

Öne Çıkanlar